Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκινεί ο θείος του – «Μας στέρησαν το χαμόγελό του, γιατί;»

ceb3ceb9cf8ecf81ceb3cebfcf82 cebaceb1cf81ceb1cf8aceb2ceacceb6 cf83cf85ceb3cebaceb9cebdceb5ceaf cebf ceb8ceb5ceafcebfcf82 cf84cebfcf85
facebookkaraivaz 2

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συγκλονίζουν τα λόγια του θείου του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Νίκου Κομμάτογλου – «Μας στέρησαν το χαμόγελό του, γιατί;»

«Δραστήριος από μικρός, αγαπητό παιδί σε όλο το χωριό. Χαμογελαστό παιδί. Μας στέρησαν αυτό το χαμόγελο. Αυτό το παιδί μας το στέρησαν. Τον έχωσαν μέσα στο χώμα βαθιά για να μη τον ξανά δούμε ποτέ. Αναρωτιόμαστε: Για ποιο πράγμα, γιατί; Γιατί μας στέρησαν αυτό το παιδί; Θέλουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε να μάθουμε αυτό το γιατί. Γιατί τον σκοτώσανε. Αυτό μας τρώει» δήλωσε ο κ. Νίκος Κομμάτογλου, αδερφός της μητέρας του Γιώργου Καραϊβάζ στο Mega.

«Δεν μπορούσε να πληγώσει άνθρωπο ο Γιώργος, γι’ αυτό τον αγαπούσαν όλοι» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο θείος του, ο Γιώργος Καραϊβάζ αγαπούσε πολύ το χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας.

«Όμως από μικρός αγαπούσε πολύ και τα γράμματα. Ήθελε να διαβάζει. Μου έλεγε όταν πήγαινε γυμνάσιο και ήταν στα ζώα του πατέρα του ‘’θείο θα φύγω και θα γίνω δημοσιογράφος’’. Του άρεσε αυτό το επάγγελμα. Και η αγάπη για αυτό το επάγγελμα τον έστειλε στον τάφο».

Το ησυχαστήριο του Γιώργου Καραϊβάζ στην Καλλίφυτο, ήταν το μαντρί του πατέρα του πάνω στο βουνό. Εκεί αποφορτιζόταν. «Ποτέ δεν μας μιλούσε για τη δουλειά του στην Αθήνα. Ποτέ δεν μιλούσε για την εργασία του. ‘’Όλα είναι καλά έλεγε’’ σημείωσε ο θείος του.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο, η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ η αδερφή του πήγε χθες στο νοσοκομείο.

«Στο γιο του, τον Δημήτρη, βλέπουμε το πρόσωπο του Γιώργου. Και τον αγαπάμε πάρα πολύ. Όπως επίσης και τη γυναίκα του Γιώργου» κατέληξε ο θείος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Μαρτυρία γυναίκας που είδε τους εκτελεστές

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, πέρα από το σοκ που προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα, το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04) λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο, έχει μετατραπεί σε ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον δημοσιογράφο και ζουν στην περιοχή, έγιναν μάρτυρες της ενέδρας θανάτου και της δολοφονίας του 53χρονου από τους δυο εκτελεστές. Ήδη, όπως έχουμε αναφέρει, ο κύκλος των καταθέσεων έχει ανοίξει και οι αρχές αναζητούν οποιαδήποτε μαρτυρία μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.

Μια από αυτές τις μαρτυρίες φαίνεται πως είναι αρκετά σημαντική, καθώς περιγράφει ακριβώς τους δράστες. Πρόκειται για μια γυναίκα που είδε από κοντά τους δυο δολοφόνους, λίγα λεπτά πριν αυτοί αδειάσουν το όπλο τους πάνω στον Γιώργο Καραϊβάζ.

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μια γυναίκα υποστήριξε πως τυχαία περνούσε από το σημείο και παρατήρησε τους δυο άνδρες που της φάνηκαν αρκετά περίεργοι. Τόσο γιατί είχαν μεγάλη νευρικότητα, όσο και γιατί είχαν μια ασυνήθιστη εμφάνιση. Όπως υποστήριξε, ο ένας από τους δυο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε κοντό κούρεμα, ενώ ο άλλος φορούσε στρατιωτικό παντελόνι. Αυτά τράβηξαν την προσοχή της για λίγο, χωρίς προφανώς να ξέρει εκείνη τη στιγμή τι ήταν έτοιμοι να κάνουν λίγα λεπτά αργότερα…

Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο πληροφοριοδοτών και στις φυλακές

Ο εντοπισμός και η σύλληψη τόσο των ηθικών όσο και των φυσικών αυτουργών είναι η Νο1 προτεραιότητα των αρχών, που έχουν διευρύνει τον κύκλο των ερευνών τους και προσπαθούν να κινηθούν με ακρίβεια αλλά και ταχύτητα έτσι ώστε να βάλουν «στο χέρι» τους εκτελεστές του 53χρονου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, στην Ασφάλεια υπάρχει γενικός συναγερμός έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριοδοτών για να καταφέρουν οι αρχές να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει παρθεί απόφαση να ενεργοποιηθεί το δίκτυο ακόμα και εντός των φυλακών. Οι αρχές επιζητούν να μάθουν το ποιες ήταν οι συζητήσεις πριν και μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα, δεν αναζητούν μόνο τις εντός φυλακών συνομιλίες, αλλά θα αναζητήσουν και το περιεχόμενο των συζητήσεων των ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα και με ανθρώπους εκτός φυλακών.

Εντολή ΕΛ.ΑΣ.: Να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που διαθέτουμε

Από εκεί και πέρα, το πρωί της Δευτέρας (12.04) στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έγινε μια ευρεία σύσκεψη στην οποία δόθηκε το «ΟΚ» στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνά την υπόθεση, να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε υπηρεσία της αστυνομίας αρκεί να φτάσει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εντολή ήταν να μην μείνουν μόνο στη δολοφονία Καραϊβάζ, αλλά να ανοίξουν όλο τον φάκελο των δολοφονιών που αφορούν στο κύκλωμα της νύχτας την τελευταία τριετία.

Την ίδια στιγμή, η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται με τις αρχές να έχουν ήδη σκιαγραφήσει το προφίλ των εκτελεστών. Είναι ενδεικτικό αυτό που, όπως αναφέρθηκε στο Open, έλεγε αξιωματικός που έχει σημαντικό ρόλο στις έρευνες της υπόθεσης. «Είμαι βέβαιος 100% πως αυτός που πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ, το είχε ξανακάνει. Είχε πολύ καλή στόχευση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών, το σκούτερ των εκτελεστών δεν έχει βρεθεί από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ούτε και ανάμεσα στις καμένες μηχανές που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Το στοιχείο που έχει ξεχωρίσει είναι πως ο εκτελεστής φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, αν κι έρχεται σε αντιδιαστολή με την άποψη που έχουν εκφράσει αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ότι οι εκτελεστές εν τέλει δεν προέρχονται από το εξωτερικό.

Θα «μιλήσει» το κινητό του Καραϊβάζ

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, υπάρχει η εκτίμηση πως αυτό το ενδεχόμενο, των εισαγόμενων πληρωμένων δολοφόνων, συγκεντρώνει πλέον λίγες πιθανότητες. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, θεωρείται δύσκολο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο τόσο λόγω των αυστηρών ελέγχων που υπάρχουν στα σύνορα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όσο και γιατί το θύμα ήταν άοπλος και άνθρωπος που δεν θα έφερνε αντίσταση. Συνεπώς, δεν χρειαζόταν να προσληφθεί πεπειραμένος εκτελεστής.

Την ίδια στιγμή, ενισχύει την υπόθεση για Έλληνες δολοφόνους το γεγονός ότι οι δράστες ελίχθηκαν πολύ γρήγορα στην περιοχή του Αλίμου και εξαφανίστηκαν άμεσα, κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα γνώριζαν τα κατατόπια. Παρόλα αυτά, οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στα σημεία εισόδου της χώρας (αεροδρόμια, χερσαία σύνορα), όσο και σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα AirBnB που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν. Εξίσου εντατικές είναι οι έρευνες και σε όλα τα βίντεο που έχουν ήδη φτάσει στα χέρια των αρχών.

Σημαντικά στοιχεία αναμένουν οι αρχές και από τις ψηφιακές έρευνες που διεξάγουν. Τα κινητά τηλέφωνα σε μεγάλη ακτίνα θα ελεγχθούν πριν και μετά τη δολοφονία, έτσι ώστε να εντοπισθούν τυχόν ύποπτες συνομιλίες, ενώ πολλές απαντήσεις θα δώσουν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο δεύτερο, παρότι έχει χτυπηθεί από σφαίρα εκτιμάται πως θα υπάρξει αποτέλεσμα, θα γίνει σάρωση των κλήσεων, των μηνυμάτων και των εφαρμογών επικοινωνίας (viber, whatsapp), για τυχόν συνομιλίες που μπορεί να περιλαμβάνουν απειλές και να οδηγήσουν σε κάποιο συμπέρασμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για νέα επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος γυναίκας στην Αθήνα

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *