Γ. Χρυσουλάκης: «Η ελληνική διπλωματία έχει πλούσια και ένδοξη ιστορία»

ceb3 cf87cf81cf85cf83cebfcf85cebbceaccebaceb7cf82 ceb7 ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebaceae ceb4ceb9cf80cebbcf89cebcceb1cf84ceafceb1
facebookIMG 20210212 WA0003

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών συμμετείχε με χαιρετισμό του στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με αφορμή την ημέρα γέννησης του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Η ελληνική διπλωματία έχει πλούσια και ένδοξη ιστορία. Οι γενιές των διπλωματών μας ήταν πάντοτε αρωγοί στην επίτευξη των στόχων της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, χειρίστηκαν με αυταπάρνηση σύνθετα προβλήματα και συνέβαλαν στην ενίσχυση της ειρήνης και της περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας.

Αυτή η παράδοση της διπλωματικής υπηρεσίας συνεχίζεται και σήμερα από τους διπλωμάτες μας και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου γης, στις Διπλωματικές και Προξενικές μας Αρχές και, φυσικά, στην Κεντρική Υπηρεσία. Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωσή τους συνεισφέρουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλέον σύνθετων προβλημάτων εξωτερικής πολιτικής».

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Κανέλλος, Πρέσβυς ε.τ., ο κ. Μιχάλης Σπινέλλης, Πρέσβυς ε.τ., ο κ. Γιάννης Αμανατίδης, πρώην ΥφΥΠΕΞ, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, ο κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράπερ Lamanif: Ανατροπή! Εντοπίστηκε σε διαμέρισμα – Τι εξετάζει η Αστυνομία για την εξαφάνισή του

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *