«Δεν έχω δεσμευτεί απέναντι στον Λευκό Οίκο για καταψήφιση του Obamacare» δηλώνει η εκλεκτή του Τραμπ Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ

ceb4ceb5cebd ceadcf87cf89 ceb4ceb5cf83cebcceb5cf85cf84ceb5ceaf ceb1cf80ceadcebdceb1cebdcf84ceb9 cf83cf84cebfcebd cebbceb5cf85ceba
AP 20271068716183

Η δικαστής Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να διορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «εκλεκτή του» δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι δεν έχει δεσμευτεί απέναντι στο Λευκό Οίκο, για το πώς θα αποφασίσει αναφορικά με το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) ή σε υποθέσεις που σχετίζονται με τις εκλογές.

Αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει την άποψή της για την ορθότητα σημαντικών δικαστικών αποφάσεων, αναφορικά με τις αμβλώσεις και για τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Η Μπάρετ προτίμησε επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να μην αποκαλύψει αν θα παραμείνει εκτός και δεν θα λάβει μέρος στην εκδίκαση μιας σημαντικής υπόθεσης για το Obamacare που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου ή σε οποιεσδήποτε δικαστικές διαμάχες προκύψουν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι ερωτήσεις τέθηκαν από τους Δημοκρατικούς, ενώ η Μπάρετ κλήθηκε να τις απαντήσει –για πρώτη φορά- στη χθεσινή δεύτερη ημέρα, της διαδικασίας επικύρωσης του διορισμού της, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερουσία.

Ο μαραθώνιος των ερωτήσεων που δέχτηκε από τους Δημοκρατικούς, που είναι αντίθετοι στον διορισμό της, έδωσε την ευκαιρία στη συντηρητική εφέτη να δώσει σχετικές απαντήσεις.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους φοβούνται πως η Μπάρετ θα καταψηφίσει αποφασιστικά το αναφερόμενο πρόγραμμα πρόσβασης τις υπηρεσίες υγείας, που είναι γνωστό επίσημα ως «the Affordable Care Act» και εφαρμόζεται από το 2010, όπως επίσης και τις προβλέψεις που αυτό έχει για τους μακροχρόνια πάσχοντες.

«Δεν είμαι εδώ σε μία αποστολή να καταστρέψω το πρόγραμμα αυτό. Είμαι εδώ για να εφαρμόσω το νόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μπάρετ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *