Δεν είναι λίγοι αυτοί που δρομολόγησαν φάσεις της ζωής τους από την εκπομπή του Πετρίδη

ceb4ceb5cebd ceb5ceafcebdceb1ceb9 cebbceafceb3cebfceb9 ceb1cf85cf84cebfceaf cf80cebfcf85 ceb4cf81cebfcebccebfcebbcf8cceb3ceb7cf83ceb1

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: la strada del successo –>

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: seo e posizionamento sui motori –>

2 Bob Marley At HomeedjpgED

Παίξατε με την ψυχή σας και από ψυχής, παίξατε με την ψυχή μας, μας δώσατε πράμα, στυλ, κουλτούρα δια μέσου του στυλ και των τραγουδιών σας καθημερινά. Πόσο ρεζίλι μπορεί να γίνουμε αν, πούμε, προσωπικές ιστορίες, που σχετίζονται με μουσική την οποία μας την σημειώσατε ψηλά εξ αρχής τότε, , δείχνοντας ή αναρωτώμενοι πόσο σχέση έχουν, όλα αυτά ,στην τελική ή στην ειδική, ή στο triggerline, στην προσωπική μας ζωή, και σε ωραία προσωπικά μας βιώματα, μαζί με ένα τραγούδι, τι ρόλο έπαιξε και αυτή, η απόδοση μουσικής σας , ως άλλη παρακινητήριος δύναμη, επιρροή, ? τελικά , από ποιόν μουσικά και κουλτούρας ?

Εχει πιά καμιά σημασία αν νομίζουμε ότι εμείς οι ακροατές μπορεί να γίνουμε και ρεζίλι ? η μήπως είναι μια κατανόηση των ριζών που σπάρθηκαν, απλώθηκαν και έπαιξαν τον ρόλο τους παντού στην ζωή μας,(βέβαια πάντα με τους γονείς κ φίλους μας), αλλά εδώ μιλάμε για προσέγγιση δια μέσου, ναι, της μουσικής, στην όλη ζωή μας όμως δε.

Μερικές φορές αναφέρομαι σε μουσικές αναμνήσεις από το Λονδίνο. Δεν θέλω να ακουστεί κάπως, ούτε ήμουν φραγκάτος . Γίνεται διότι ήταν νιάτα και δυνατές άσβηστες μουσικές αναμνήσεις .

Θα ήταν το ίδιο σπουδαίο μέμορυ ζωής ,θα είχε ίδια γεύση, ίδιο χρώμα, αν…?

-(και δεν ξέρω αν ποτέ το αποφάσιζα ,και όπου πρίν από αυτό, να δουλέψω τόσο σκληρά 5 μήνες 36ωρα,εργολαβία εργοστασίου -2400δρχ το 12ωρο –αλλά και εκεί που πήγα εργαζόμουν)-
Τι θα ήταν το Λονδίνο τότε που έτυχε και πήγα ? και γιατί άλλο πήγα ? πέραν των μικρών σπουδών ? αν δεν είχα την κάψα ,την τεράστια περιέργεια και λαχτάρα να δώ από κοντά αυτά τα συγκροτήματα της εποχής, τις κιθάρες, τους χώρους, τα φώτα,τα πάντα όλα, που ακούσαμε και μάθαμε,ως πιτσιρικάδες τότε, από εσάς, με ιεροτελεστία κάθε μέρα 4 μέ 5,αλλά και το ποδόσφαιρο τότε και τα γήπεδά τους).

Τι θα ήταν το Λονδίνο, θα ήταν το ίδιο ? αν για το μουσικό γίγνεσθαι τότε, δεν είχα ιδέα, δεν είχα γνωρίσει νωρίτερα από εσάς, όπου τότε η φαντασία μας έτρεχε, —πώς να είναι ρε φίλε, εσυ που τους έχεις φωτογραφίες στην τσάντα σου την γυμνασιολυκιακή, να δείς λάιβ τους πινκ, τους ντυπ, τους θίν, τους ουφο,τους μπλάκ, τους κλάς ,στο χαμερσμιθ,στο ρουγιαλ αλμπερτ κλπ? (και βέβαια ήσασταν μία μεγάλη πηγή ανάπτυξης της εφηβικής φαντασία μας., ) ,Πρώτα σχηματίζεται κάτι στην φαντασία μας και μετά ,με κάποιες συνθήκες, γίνεται πραγματικότητα το κάτι. Μά ακόμη και αν έστω, τύχαινε να δω κάπου μια συναυλία, ως αδιάφοροασχετοουδέτερος , χωρίς όμως να γνωρίζω πράμα, από πριν, χωρίς κουλτούρα, θα ένοιωθα το ίδιο συναίσθημα βλέποντάς την ?

Τι θα ήταν το Λονδίνο ,χωρίς μουσικές παραστάσεις ,ας πούμε σε εμένα ? μπορεί να ήταν να ήμουν στην πηγή, και να το πέρναγα εντελώς στην δίψα, αμούσικα και άγευστα..γιατί η γεύση ,τότε του τεράστιου Λονδίνου, δεν ήταν τα φις εντ τσίπς,(παρά την πείνα μας) ήταν τα μουσικά δρώμενα, το κέντρο του μουσικοκοσμοχώρου και του χρόνου.και έτσι μας μεταδιδόταν από τα μέσα του 70,από την εκπομπή, μέχρι και για θέατρο.

Αραγε, θα υπήρχε καν ποτέ Λονδίνο, ως βίωμα ?Από ένα επαρχιακό χωριό ,το 1979 ?, θα είχα τολμήσει να πάω ποτέ εκεί , πιτσιρικάς και μόνος μου, σε εκείνη την εποχή, αν δεν είχε παίξει τον ρόλο της ,και αυτή η πολύ μεγάλη μουσική επιρροή, της εκπομπής, δύναμη, φαντασία και λαχτάρα, με μέτρο και σύνεση και total ποιότητα και ακεραιότητα και όπου τα πάντα όλα μας, πήγαν καλά εκεί ??

Κώστας Πέππας

Γίνε μέλος στην ομάδα μας

Και μάθε στα παιδιά σου το https://popup.gr/

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με 1-2-5-10-20 ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε. 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία… 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, ‘Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της’, ‘Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας’, ‘ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ – Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό- Από τον Κώστα Ζουγρή’ (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036
EUROBANK GR1002603940000130200197486
ALPHA BANK GR7801401390139002340035656
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR9401720410005041089155483

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: la strada del successo –>

<!– Social Share Buttons | Powered by e-max.it: seo e posizionamento sui motori –>

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *