Δεν πιστεύουν μερικοί ότι σκοτώνει ο κορωνοϊός, όμως την μουσική την σκότωσε

ceb4ceb5cebd cf80ceb9cf83cf84ceb5cf8dcebfcf85cebd cebcceb5cf81ceb9cebacebfceaf cf8ccf84ceb9 cf83cebacebfcf84cf8ecebdceb5ceb9 cebf ceba

k490466 1k

 

Πληθαίνουν οι φωνές αυτών ου συνειδητοποιούν ότι η μουσική δεν μπορεί πια να συντηρηθεί με τις συνθήκες που επικρατούν και ενώ μερικοί δεν έχουν πρόβλημα γιατί ας πούμε αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν ιδιαίτερη επίπτωση σε συγκροτήματα που καθιερώθηκαν στις περασμένες δεκαετίες και τα μέλη τους έχουν αποκτήσει αρκετά χρήματα για να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους.

 

Όμως μην περιμένετε να ακούσετε την νέα Kate Bush ή τον νέο Elton John γιατί χωρίς κίνητρο κανείς δεν θα προσπαθεί να γίνει μουσικός, αφού φήμη, δόξα και χρήμα θα είναι ένα μακρινό όνειρο και μόνο ίσως αν θα σε δολοφονούν θα μπορεί να έλθει όταν δεν θα μπορείς να το απολαύσεις.

 

Ήδη εκτός από τους Έλληνες καλλιτέχνες που βλέπουν ότι ο κορωνοϊός τους στέρησε οριστικά και για άγνωστο χρονικό διάστημα τα έσοδα τους, οι ξένοι άρχισαν να γκρινιάζουν έντονα για τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουν από τις μουσικές πλατφόρμες.

 

Χωρίς πωλήσεις, χωρίς συναυλίες, πολλοί σύντομα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν.

 

Την άνοιξη που δύσκολα θα έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα, δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πια συναυλίες μέσα στο 2022, θα αρχίσουν οι προσπάθειες αύξησης των εσόδων από τις πλατφόρμες γεγονός που θα οδηγήσει, όχι μόνο στο τέλος του τζάμπα, αλλά θα στοιχίζει πια το ίδιο, όπως και η αγορά δίσκων και cd, αυτός άλλωστε ήταν και ο αρχικός σκοπός του κεφαλαίου, να τα πάρει από τον κόσμο μηδενίζοντας τα έξοδα του.

 

Ειδικά στην Ελλάδα δύσκολα θα συνειδητοποιήσουμε τις αλλαγές, ο Έλληνας δεν γουστάρει το φτηνό, του αρέσει το τζάμπα ή το υπερβολικά ακριβό για να κάνει φιγούρα στον διπλανό του που δεν έχει την δυνατότητα να το αποκτήσει.

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την αρχή η σελίδα μας και μάταια προσπαθεί να βρει συμπαράσταση από κοινό, διαφημιστές, πολιτικούς κλπ. τώρα έχουν επεκταθεί σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο και αυτό δεν μας κάνει καθόλου χαρούμενους, όμως νιώθουμε μία πίκρα για την αδυναμία μας, σε αντίθεση με άλλους, να προωθήσουμε και να βρούμε έστω ηθική συμπαράσταση.

 

Μακάρι να διορθωθούν όλα γρήγορα, αλλά φοβάμαι ότι τίποτα δεν θα είναι πια όπως πριν, η ζημιά έγινε, είχε προβλήματα η μουσική, τώρα το κακό παράγινε.

 

Αυτό που έχει σημασία βέβαια, είναι το να επιζήσουμε γιατί ο κορωνοϊός δεν σκοτώνει μόνο με την μουσική.

 

Κώστας Ζουγρής

 

 

 

Γίνε μέλος στην ομάδα μας

 

 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! από τις 4 στις 5

 

Και μάθε στα παιδιά σου το https://popup.gr/

 

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με 1-2-5-10-20 ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε. 
{loadposition donate2}

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *