Δερμιτζάκης : Ίσως και 50 φορές περισσότερα τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα κοροναϊού

ceb4ceb5cf81cebcceb9cf84ceb6ceaccebaceb7cf82 ceafcf83cf89cf82 cebaceb1ceb9 50 cf86cebfcf81ceadcf82 cf80ceb5cf81ceb9cf83cf83cf8ccf84
w17 83547Dermitzakisphotomarch2017v21

Εντείνεται η ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊου στη χώρα μας, μετά τις εκτιμήσεις ειδικών ότι στην πραγματικότητα τα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού είναι πολλά περισσότερα, καθώς πολλοί που δεν έχουν συμπτώματα δεν καταγράφονται.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, «έχουμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει εκτιμηθεί. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα» τόνισε.

Ο καθηγητής εξήγησε πως κατά την εκτίμηση του τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη καταγραφή τους.

«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζω ότι είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα» ανέφερε μιλώντας στον Σκάι.

«Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού αυτού είναι πολύπλοκα», σημείωσε,  προσθέτοντας πως  άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζαμε την περίοδο Μάρτιου- Απριλίου όταν γέμιζαν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τώρα που ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η μετάδοση του κοροναϊού και πιθανότατα εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *