Δερμιτζάκης για τα self tests: «Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει»

ceb4ceb5cf81cebcceb9cf84ceb6ceaccebaceb7cf82 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb1 self tests cebbceafceb3ceb7 cf83cebfceb2ceb1cf81cf8ccf84ceb7cf84
facebookself test farmakeio

Σαφή θέση πήρε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τα πρώτα self tests που έφτασαν σήμερα στα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί ήταν στα … κάγκελα από καθώς οι συσκευασίες που έφτασαν δεν ήταν ατομικές, αλλά των 25 τεμαχίων, που σήμαινε ότι θα έπρεπε οι ίδιοι να φτιάξουν το «σετ» ώστε να τα προμηθεύσουν στους πολίτες.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως τα self tests που έφτασαν στα φαρμακεία δεν είναι ίδια με τα rapid test των νοσοκομείων, συνιστώντας παράλληλα σοβαρότητα.

Αναλυτικά αναφέρει ο Μανώλης Δερμιτζάκης

«Self rapid tests Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος. Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές».

Δείτε την ανάρτησή του

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *