Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού

ceb4ceb7cebccebfcf83cebacf8ccf80ceb7cf83ceb7 cf84ceb9 cebbceadcebdceb5 cebfceb9 cf80cebfcebbceafcf84ceb5cf82 ceb3ceb9ceb1 cf84cebfcebd

Απαντήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έδωσαν οι Έλληνες πολίτες στην νέα έρευνα της Pulse για λογιαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο (εκπαίδευση, εστίαση και ΜΜΜ) τάσσεται το 65% των πολιτών. Συγκεκριμένα, «σίγουρα ναι» απάντησε το 49%, «μάλλον ναι» το 16%, «σίγουρα όχι» το 19%, «μάλλον όχι» το 9%, ενώ «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» το 7%.

Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τίθενται με συντριπτική πλειοψηφία (71%) οι συνταξιούχοι, ακολουθούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα σε ποσοστό 45%, οι επιχειρηματίες με 44% και ο ιδιωτικός τομέας με 34%.

Τα ποσοστά των πολιτών που τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι υψηλότερα στους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ κατά του εν λόγω μέτρου είναι όσοι δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού.

Αναλυτικά, για όσους έχουν κάνει 1 ή 2 δόσεις το 66% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινίο, για όσους έχουν προγραμματισμένο ραντεβού το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 34%, ενώ αντίθετα το 62% όσων δεν έχουν κλείσει ραντεβού δηλώνουν αντίθετοι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα της Pulse

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά με κάμεραμαν του ΣΚΑΪ και επιβάτη – Έπεσαν «ψιλές» (vid)

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *