Δημοσκόπηση Alco: Ανησυχία των πολιτών για τον αντίκτυπο του πολέμου στην οικονομία

ceb4ceb7cebccebfcf83cebacf8ccf80ceb7cf83ceb7 alco ceb1cebdceb7cf83cf85cf87ceafceb1 cf84cf89cebd cf80cebfcebbceb9cf84cf8ecebd ceb3ceb9

Δημοσκοπήσεις: Η μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα έχει στα οικονομικά τους ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στη νέα δημοσκόπηση της ALCO.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό του OPEN, καταγράφει τη μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στα οικονομικά τους αλλά και για τον ενισχυμένο ρόλο της Τουρκίας ενώ η πλειοψηφία σε ποσοστό 38% φαίνεται να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία υπηρετεί αρκετά τα εθνικά συμφέροντα.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8,9 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 31,1% (31,8% στην προηγούμενη μέτρηση της Alco), με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει δεύτερος με 22,2% και το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί με 13% στην τρίτη θέση. Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,8%. Οριακά εκτός βουλής είναι το Μέρα25 καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα καθώς 36% απαντά τον Πρωθυπουργό, 23% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 33% απαντά «κανέναν».

Ανησυχία για οικονομία και την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας

Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά» ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».

Για την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το 33% λέει ότι ανησυχεί πολύ και 38% αρκετά ενώ 16% απαντά λίγο και 9% καθόλου.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων φαίνεται να συμφωνούν με την θέση της Ελλάδας σε σχέση με την Ουκρανία καθώς το 38% πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας υπηρετεί αρκετά τα εθνικά συμφέροντα ενώ το 17% απαντά «πολύ». 27% και 10% στην ίδια ερώτηση απαντούν «καθόλου» και «λίγο».

Δύσκολη η κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων

Τεράστια φαίνεται να είναι η δυσκολία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;» το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, 10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και μόνο το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.

Παράλληλα, 46% απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.