Διαφήμιση με γυναίκα που βγάζει το μακιγιάζ για να τρομάξει άντρα που την παρακολουθεί προκαλεί οργή

ceb4ceb9ceb1cf86ceaecebcceb9cf83ceb7 cebcceb5 ceb3cf85cebdceb1ceafcebaceb1 cf80cebfcf85 ceb2ceb3ceacceb6ceb5ceb9 cf84cebf cebcceb1ceba

Οργή προκάλεσε μια κινεζική διαφήμιση για μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και η εταιρεία αναγκάστηκε να την αποσύρει, καθώς κατηγορήθηκε ότι ρίχνει ευθύνες στις γυναίκες – θύματα επιθέσεων.

Η διαφήμιση της Purcotton, η οποία έγινε viral, δείχνει μια γυναίκα να βγάζει το μακιγιάζ της για να τρομάξει έναν άντρα που την ακολουθεί με απειλητική διάθεση. Χρήστες των social media εξέφρασαν την οργή τους για το βίντεο, θεωρώντας ότι υπονοεί πως οι γυναίκες έχουν ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Άλλοι σχολιαστές έκαναν λόγο για προσβλητική διαφήμιση που υπονοεί ότι οι γυναίκες δεν είναι ελκυστικές χωρίς μακιγιάζ.

DHFJJGJU

Ένας χρήστης έγραψε στην πλατφόρμα Weibo: «Το να κάνεις μια διαφήμιση για κάτι που πραγματικά τρομάζει ή πληγώνει τις γυναίκες… – έχουν εγκεφαλικό πρόβλημα;».

Οι φωνές για μποϊκοτάζ στο προϊόν άρχισαν να πληθαίνουν και η Purcotton απάντησε, ζητώντας συγγνώμη. Η εταιρεία είπε πως θα επαναξιολογήσει τις διαδικασίες για να αποφευχθεί ένα παρόμοιο γεγονός στο μέλλον. Παράλληλα, απέσυρε τη διαφήμιση από όλες τις σελίδες της στα social media.

HFHJTYU

Στο 26 δευτερολέπτων βίντεο, μια νεαρή γυναίκα φαίνεται να ακολουθείται από έναν άντρα, την ώρα που περπατά μόνη της τη νύχτα. Αρχίζει να βγάζει το μακιγιάζ της με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και τότε ο άντρας την αρπάζει από πίσω. Εκείνη γυρίζει και του δείχνει το πρόσωπό της χωρίς μακιγιάζ. Η γυναίκα έχει αντικατασταθεί από έναν άντρα ηθοποιό στο σημείο αυτό.

HHYUTUT

Η κινεζική λέξη «εμετός» εμφανίζεται στην οθόνη και ο άντρας που την ακολουθεί εξαφανίζεται.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *