Διεθνές Airplay Chart: Το Top 20 της εβδομάδας 50/2021

ceb4ceb9ceb5ceb8cebdceadcf82 airplay chart cf84cebf top 20 cf84ceb7cf82 ceb5ceb2ceb4cebfcebcceacceb4ceb1cf82 50 2021
Διεθνές International Top 20 Official IFPI Airplay Chart Media Inspector Hit Channel

Το Top 20 των ξένων τραγουδιών με τις περισσότερες μεταδόσεις στα ελληνικά ραδιόφωνα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το Official IFPI Airplay Chart powered by Media Inspector.

Οκτώ εβδομάδες συμπληρώνει στο Νο. 1 του Διεθνούς Airplay Chart το «Beggin’» των Måneskin.

Το ιταλικό συγκρότημα που έγινε ευρύτερα γνωστό μετά τη νίκη του στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, κατακτά για πρώτη φορά στο Top 20 του Διεθνούς Airplay Chart στην Ελλάδα με την κορυφαία επιτυχία του «Beggin’».

Πρόκειται για μία απόλυτα rock διασκευή του ομότιτλου τραγουδιού «Beggin’» που κυκλοφόρησε αρχικά από το αμερικανικό συγκρότημα των Four Seasons το μακρινό 1967.

Η εκτέλεση των Måneskin έχει κατακτήσει το No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο Spotify και έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 820 εκατομμύρια streams στην πλατφόρμα.

Το «Beggin’» των Måneskin έχει γίνει διπλά πλατινένιο σε Ιταλία, Ισπανία, Αυστραλία και Μεξικό, πλατινένιο σε Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Πορτογαλία, Αυστρία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία και χρυσό σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Δανία και Ελβετία.

Επίσης έχει κυριαρχήσει στο No. 1 του Διεθνούς Digital Singles Chart στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, οι Måneskin κυκλοφόρησαν πρόσφατα το νέο τραγούδι τους με τίτλο «Mammamia», μία rock δημιουργία με dance και club πινελιές.

[embedded content]

Νέες είσοδοι

«Driving Home For Christmas» – Chris Rea (No. 20)

Για ακόμα μια χρονιά εμφανίζεται στο Top 20 του Διεθνούς Airplay Chart το κλασικό τραγούδι «Driving Home For Christmas» του Chris Rea.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1988 στη συλλογή «New Light Through Old Windows» του Chris Rea, ο οποίος υπέγραψε τη μουσική και τους στίχους.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το «Driving Home For Christmas» έφτασε στο Νο. 53 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1998 και επανήλθε μετά από σχεδόν 20 χρόνια, το 2007, ανεβαίνοντας στο Νο. 33. Το single σημείωσε νέο υψηλό το 2018 – 2019, όταν αναρριχήθηκε στο Νο. 11 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρότι η πορεία του στα charts ήταν μέτρια, το «Driving Home For Christmas» αναδείχθηκε σε διαχρονική χριστουγεννιάτικη επιλογή.

[embedded content]

Δείτε το Top 20 του Διεθνούς Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

ΠΗΓΗ