Δωρεάν self-test και επιστροφή σε δια ζώσης εκπαιδευτικές δραστηριότητες ζητά η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ

ceb4cf89cf81ceb5ceaccebd self test cebaceb1ceb9 ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81cebfcf86ceae cf83ceb5 ceb4ceb9ceb1 ceb6cf8ecf83ceb7cf82 ceb5ceba
facebookdimopoulos ekpa4

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε να καταστεί δυνατό το ασφαλές άνοιγμα κάποιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων το συντομότερο δυνατό, ζητά η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ συζήτησε στη συνεδρίαση της Τρίτης (30/03/2021), το θέμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απαιτούν φυσική παρουσία, όπως είναι τα Εργαστήρια, οι Κλινικές Ασκήσεις, η Πρακτική Άσκηση, τα Αθλητικά Μαθήματα, οι Εκπαιδευτικές Εκδρομές κ.λπ. Διαπιστώθηκε ότι η συνεχιζόμενη απαγόρευση διενέργειας των εκπαιδευτικών αυτών δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας του κορονοϊού δημιουργεί πλέον σοβαρό πρόβλημα στην πρόοδο και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Η ανάγκη για τη διά ζώσης διενέργεια αυτών των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, είναι επιτακτική, επισημαίνει η Σύγκλητος και τονίζει ότι θα πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε αυτό να καταστεί εφικτό.

Ταυτόχρονα, προτείνει και ζητεί τη δωρεάν διάθεση self-test, καθώς και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των εμπλεκομένων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία, εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών.

Προς το παρόν, πάντως, έχει γίνει δυνατός μόνο ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν από χθες, Δευτέρα (29/03/2021) την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ως μηχανισμός αναπλήρωσης εμβολιασμών ατόμων που δεν προσέρχονται στο ραντεβού τους, όπως έχει λειτουργήσει και με τα σώματα ασφαλείας.

Το άνοιγμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δεν έχει πέσει μέχρι στιγμής στο τραπέζι της συζήτησης των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς δεν έχει λυθεί ακόμα ο «γρίφος» των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ – Ίσως αγγίξουν και τις 4.000

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *