Δύο πρώτα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Βραζιλία

ceb4cf8dcebf cf80cf81cf8ecf84ceb1 cebacf81cebfcf8dcf83cebcceb1cf84ceb1 cf84ceb7cf82 ceb2cf81ceb5cf84ceb1cebdceb9cebaceaecf82 cebcceb5
AP 20350646294710

Η μετάλλαξη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία φαίνεται πως εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και σε άλλα σημεία του πλανήτη. Ένα εργαστήριο στη Βραζιλία ανακοίνωσε σήμερα (31/12) ότι εντόπισε δύο κρούσματα της συγκεκριμένης παραλλαγής του ιού και προέτρεψε σε ενίσχυση των μέτρων καραντίνας για ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ευρώπη.

Η ιατρική εταιρεία διαγνώσεων Dasa ανέφερε πως εντόπισε το στέλεχος του SARS-CoV-2, B.1.1.7, μέσω γονιδιακής αλληλουχίας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο.

«Η αλληλουχία επιβεβαίωσε ότι το νέο στέλεχος του ιού έχει φτάσει στη Βραζιλία», δήλωσε η ερευνήτρια Εστέρ Σαμπίνο του Ινστιτούτου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η μετάλλαξη έγινε ταχύτατα το κυρίαρχο στέλεχος κρουσμάτων της Covid-19 σε περιοχές της νότιας Αγγλίας και έχει συνδεθεί με την αύξηση των ποσοστών νοσηλείας. Η Αυστραλία, η Ιταλία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κρούσματα του νέου στελέχους.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι, ενώ δεν είναι πιο θανατηφόρο από το αρχικό στέλεχος, το B.1.1.7 είναι πολύ πιο μεταδοτικό.

«Δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας, ο εντοπισμός των δύο αυτών κρουσμάτων ενισχύει τη σημασία της καραντίνας και της διατήρησης της απομόνωσης για 10 ημέρες, ειδικά για όσους έρχονται ή μόλις έφτασαν από την Ευρώπη», δήλωσε η Σαμπίνο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *