Δύο σημεία έκπληξη στην Αττική

ceb4cf8dcebf cf83ceb7cebcceb5ceafceb1 ceadcebacf80cebbceb7cebeceb7 cf83cf84ceb7cebd ceb1cf84cf84ceb9cebaceae

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η Αττική διαθέτει περιοχές που εκπλήσσουν ευχάριστα τον επισκέπτη τους, άγνωστες ακόμη στο ευρύ κοινό.

Ένας καταρράκτης και ένας κρατήρας, λοιπόν, συγκαταλέγονται στα όσα μυστικά μέρη του λεκανοπεδίου δεν θα πιστεύετε ότι αντικρίζετε και αξίζει να ανακαλύψετε.

Κρατήρας Χάος

shutterstock 373902265

shutterstock 373902265

Στην περιοχή της Καμάριζας στο Λαύριο, μέρος του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, ένα κυκλικού σχήματος βάραθρο προκαλεί δέος στον φυσιολάτρη που θα βρεθεί στην περιοχή. Ο λόγος για τον «κρατήρα» Χάος με κάθετα βράχια βάθους 55 μέτρων και διάμετρο 120 μέτρων, που όπως εικάζεται δημιουργήθηκε μετά από την κατάπτωση της οροφής ενός μεγάλου σπηλαίου.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τους ντόπιους υπάρχουν διάφοροι θρύλοι που συνοδεύουν την δημιουργία του. Ο ένας θέλει την πτώση ενός μετεωρίτη στην περιοχή να δημιουργεί τον «κρατήρα», ενώ ο δεύτερος κάνει λόγο ακόμη και για εξωγήινους! Όπως και να έχει, όποιος καταφέρει να τον επισκεφτεί είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστεί με το μοναδικό αυτό τοπίο που απλώνεται μπροστά του. Ο χώρος είναι περιφραγμένος για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Καταρράκτης Πεντέλης

katarraktis drafi

katarraktis drafi

Μικρό μυστικό της περιοχής, ο καταρράκτης Πεντέλης, γνωστός και ως καταρράκτης Βαλανάρη, δεν είναι γνωστός σε πολύ κόσμο, γι αυτό και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για όποιον τον ανακαλύψει. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να κάνετε πικνίκ και να απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Ο μικρός αυτός καταρράκτης, ύψους περίπου 5-6 μέτρων, αλλάζει μορφή ανάλογα με τις βροχές. Όταν τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες, ενώ όταν βρέχει πολύ, το ρέμα μετατρέπεται σε δυνατό χείμαρρο. Βρίσκεται στην περιοχή του Ντράφι, νότια της Πεντέλης, λίγα μέτρα κάτω από την Λεωφόρο Αχαιών. Στη μέση περίπου της μεγάλης ευθείας της λεωφόρου ξεκινάει ένας μικρός κατηφορικός χωματόδρομος που μετά από 100 μέτρα καταλήγει στον καταρράκτη.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *