Εγνατία Οδός : Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του πρώην υπουργού Υποδομών για τα διόδια

ceb5ceb3cebdceb1cf84ceafceb1 cebfceb4cf8ccf82 cf84cebf cf83cf84ceb5 ceb1cebacf8dcf81cf89cf83ceb5 cf84ceb7cebd ceb1cf80cf8ccf86ceb1
facebookegnatia odos

Επανεξετάζονται οι κατηγορίες που απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων της Εγνατίας Οδού  από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε την Περιφέρεια Ηπείρου και 70 κατοίκους της περιοχής που είχαν προσφύγει.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 434/2021 απόφασή του έκανε δεκτή την προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου και ακύρωσε την απόφαση του πρώην Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κατά το μέρος που παρέλειψε να κρίνει κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο τη θέσπιση απαλλαγής από τα τέλη διοδίων για τους κατοίκους της περιφέρειας Ιωαννίνων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε μερικά ως μη νόμιμη, την απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι απαλλαγές από την καταβολή διοδίων της Εγναντίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής για τους κατοίκους των όμορων περιοχών και τους ανέργους, ως προς το σκέλος που δεν περιέλαβε στους απαλλασσόμενους από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Παμβώτιδας (Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου, όσο και για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιφέρειας των Ιωαννίνων που έχουν έδρα εντός των ορίων της περιφέρειας Ηπείρου.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές εξηγούν ότι υπάρχει παράλειψη καθώς δεν εξετάσθηκε εάν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διοδίων των προσφευγόντων. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι δεν διαπιστώνεται εάν οι εξαιρέσεις που έγιναν τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες με τους κατοίκους των περιοχών που προβλέπονται εξαιρέσεις, αλλά ούτε προκύπτουν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία έγιναν οι απαλλαγές.

Το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση στον υπουργό Υποδομών για να επανεξετάσει την ένταξη των επίμαχων σταθμών στο καθεστώς απαλλαγής διοδίων για τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *