ΕΕ για άνοιγμα συνόρων με τη Μεγάλη Βρετανία: Λογική η σύσταση της Κομισιόν για άρση των απαγορεύσεων μετακινήσεων

ceb5ceb5 ceb3ceb9ceb1 ceaccebdcebfceb9ceb3cebcceb1 cf83cf85cebdcf8ccf81cf89cebd cebcceb5 cf84ceb7 cebcceb5ceb3ceaccebbceb7 ceb2cf81ceb5
AP 20357513461869

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, καλωσόρισαν τη σύσταση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία ζητείται να υπάρξει άρση των απαγορεύσεων των ταξιδιών από και προς τη Μεγάλη Βρετανία έτσι ώστε να υπάρξει διασφάλιση ουσιαστικών μετακινήσεων και να αποφευχθούν οι διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού.

Όπως αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή χαρακτήρισαν τη σύσταση «αιτιολογημένη και λογική» σημειώνοντας ότι «αποτελεί τη βάση για ένα σύστημα με συνοχή τις επόμενες ημέρες».

Από αύριο θα αρχίσουν να εξετάζονται για Covid οι οδηγοί φορτηγών για να περάσουν τα σύνορα για τη Γαλλία

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι οι εγκλωβισμένοι οδηγοί φορτηγών θα ξεκινήσουν από αύριο να εξετάζονται για Covid και αν βγουν αρνητικοί στην νόσο, θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη Γαλλία.

«Θα διασφαλίσουμε ότι αύριο θα είμαστε εκεί, παρέχοντας τεστ», είπε ο Σαπς, αλλά προειδοποίησε ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο. «Αυτό θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *