Εθνική Πινακοθήκη: Το ανακαινισμένο κτήριο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

ceb5ceb8cebdceb9cebaceae cf80ceb9cebdceb1cebacebfceb8ceaecebaceb7 cf84cebf ceb1cebdceb1cebaceb1ceb9cebdceb9cf83cebcceadcebdcebf ceba
facebookpinakothiki LP2 0675

Η Εθνική Πινακοθήκη άνοιξε τις πόρτες της και υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες, στο ανακαινισμένο της κτήριο, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Το κατώφλι του εμβληματικού μεγάρου των τεχνών πέρασαν την Παρασκευή 14 Μαΐου οι πρώτοι επισκέπτες, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού σε όλους τους χώρους, ενώ οι επισκέπτες καλούνται να επιδεικνύουν την αναγκαία ατομική ευθύνη για την προστασία τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού.

Με περισσότερα από 20.000 έργα που ξεκινούν από τα μεταβυζαντινά χρόνια και φτάνουν μέχρι σήμερα, η «Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου» μετά από μία εκ βάθρων ανακαίνιση, είναι προσβάσιμη στο φιλότεχνο κοινό.

Υπερδιπλάσιοι χώροι, γυάλινες προσόψεις, σύγχρονα εργαστήρια συντήρησης, υπόγεια, μεγάλοι χώροι περιοδικών εκθέσεων, κέντρο ψηφιακής πληροφόρησης στην τεράστια αίθουσα υποδοχής «Π.Τέτσης», όπου δεσπόζει η μνημειακή «Λαϊκή Αγορά» του Παναγιώτη Τέτση, βιβλιοθήκη και πολλά τετραγωνικά για τη μόνιμη έκθεση 1.000 έργων από τους θησαυρούς των συλλογών της έναντι των 400 έργων που παρουσιάζονταν στο παλαιό κτίριο της, περιμένουν τους επισκέπτες.

Στις 24 Μαρτίου τα πρώτα πλάνα από την νέα Εθνική Πινακοθήκη έκαναν τον γύρο του κόσμου εκπέμποντας τη διεθνή της ακτινοβολία, καθώς σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

ΠΗΓΗ