Εισαγγελική έρευνα στην Ιταλία για απάτη με μάσκες που πουλήθηκαν στο Δημόσιο

ceb5ceb9cf83ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceb9cebaceae ceadcf81ceb5cf85cebdceb1 cf83cf84ceb7cebd ceb9cf84ceb1cebbceafceb1 ceb3ceb9ceb1 ceb1cf80
AP 20203554643721

Έρευνα για απάτη σε βάρος του Ιταλικού Κράτους, σχετικά με εταιρίες που παρήγαγαν και πούλησαν προστατευτικές μάσκες στο Δημόσιο τους πρώτους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού ξεκίνησε η Εισαγγελία της Ρώμης, όπως αναφέρεται σε σημερινό (16/09) δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκατομμύρια μάσκες διετέθηκαν στην αγορά με πλαστές βεβαιώσεις ασφαλείας ή πωλήθηκαν σε δημόσιους οργανισμούς, ακόμη και σε εκατονταπλάσια τιμή από αυτή της πραγματικής τους αξίας.

Όπως έχει διαρρεύσει, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι έρευνες φέρονται να επικεντρώνονται στις ευθύνες περίπου δέκα ατόμων. «Το Ιταλικό Κράτος ξόδεψε συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», γράφει το δημοφιλές Μέσο.

Ένας από τους κύριους στόχους της έρευνας, είναι να εξακριβωθεί αν στο εσωτερικό του ιταλικού κρατικού μηχανισμού υπήρχαν διεφθαρμένοι ανώτεροι υπάλληλοι και στελέχη που ευνόησαν την οικονομική ζημία σε βάρος των ταμείων του Δημοσίου.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι στα τελωνεία της χώρας παραμένουν υπό κατάσχεση 4.800.000 προστατευτικές μάσκες, 26.000.000 γάντια μιας χρήσεως, 65.000 εξαρτήματα μηχανημάτων για μονάδες εντατικής θεραπείας και 47.000 ειδικά, προστατευτικά γυαλιά. Η κατάσχεση αποφασίσθηκε διότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας που ορίζει ο νόμος.

Μεγάλο μέρος του υγειονομικού αυτού υλικού είχε πληρωθεί προκαταβολικά, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που είχαν προκύψει σε όλη την χώρα. Υπήρξαν περιπτώσεις, τέλος, στις οποίες επιχειρηματίες έλαβαν χρήματα από το ιταλικό δημόσιο και στην συνέχεια ανακαλύφθηκε ότι οι προστατευτικές μάσκες, που έπρεπε να παραδώσουν, ήταν ανύπαρκτες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *