«Εκδικητική πράξη», λέει ο διοικητής του νοσοκομείου για τις καταγγελίες για σεξιστική συμπεριφορά

ceb5cebaceb4ceb9cebaceb7cf84ceb9cebaceae cf80cf81ceaccebeceb7 cebbceadceb5ceb9 cebf ceb4ceb9cebfceb9cebaceb7cf84ceaecf82 cf84
facebookgennimatas

Για εκδικητική καταγγελία έκανε λόγο ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματάς, Γιώργος Κούτρας σε δήλωσή του μετά από έγγραφη καταγγελία υποδιευθύντριας του Νοσηλευτικού ιδρύματος για σεξιστική συμπεριφορά.

Τη δικαστική οδό προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει ο παραιτηθείς διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κούτρας, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η Voria.gr, ο Γ. Κούτρας παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του νοσοκομειακού ιδρύματος έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς, ο κ. Κούτρας υποστήριξε εκ νέου ότι αφορμή για τις καταγγελίες, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο αφορούν σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο απέναντι στο προσωπικό, αποτέλεσαν η κακή συνεργασία του με την 3η ΥΠΕ και τους αναπληρωτές διοικητές του οι «οποίοι λειτουργούν υπό τον ΥΠΕάρχη», Π. Μπογιατζίδη, αλλά και δύο προκαταρκτικές έρευνες που παρήγγειλε το προηγούμενο διάστημα.

«Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντί μου, δεν έδωσα αφορμή καμία. Υπογράφεται και από τη διευθύντρια διοικητικού και από άλλα τρία άτομα. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναφέρονται σε σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο δικό μου, απέναντι στο προσωπικό», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η ΥΠΕ δεν με ενημέρωσε καθόλου (σ.σ. για την καταγγελία). Και σήμερα διάβασα ότι ο κ. Μπογιατζίδης έχει λάβει την αναφορά, χωρίς να με ενημερώσει. Έχω την ενημέρωση ότι υπάρχει μία καταγγελία τεσσάρων ατόμων, τεσσάρων γυναικών φαντάζομαι».

«Για να προστατεύσω το όνομά μου, που έχω χτίσει τόσα χρόνια, την οικογένειά μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο, ένδικο μέσο, για να προστατεύσω εμένα, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου», εξήγησε και κατέληξε:

«Εγώ ξέρω ότι όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία μου με την ΥΠΕ ήταν κακή και είχα αρνητική εισήγηση επειδή είχα άποψη, είμαι ακαδημαϊκός, ασχολούμαι με τα κοινά, είμαι πολιτικό ον, σταθερός πάντα στις γραμμές και στις αρχές μου, στο κόμμα το οποίο κυβερνάει και υπηρετώ 47 συναπτά χρόνια».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούτρα έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου γιατί η συνεργασία μου τόσο με τον κ. Μπογιατζίδη όσο και με τους αναπληρωτές μου που λειτουργούν κάτω από τον ΥΠΕάρχη και δεν δέχονται εντολές από εμένα.

Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο σε σχέση με πολλά θέματα κι αυτό με ανάγκασα να ξαναϋποβάλλω την παραίτησή μου, μια παραίτηση που είχα υποβάλει στις 16 Αυγούστου και δεν έγινε αποδεκτή. Τώρα, πια, υπέβαλα την παραίτησή μου.

Η καταγγελία σχετίζεται με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικές μέρες. Πρώτον γιατί παρήγγειλα δύο προκαταρκτικές, η πρώτη την 1η Οκτωβρίου και η δεύτερη την Τετάρτη. Και οι δύο εστάλησαν στις 6 Οκτωβρίου. Αφορούσαν δύο σοβαρά γεγονότα: ένα, οι διοικητικές μου υπηρεσίες δεν ενημέρωση, παρά την απόφαση του ΔΣ, να ζητήσουμε γνωμοδότηση και να σταλεί αυτή στα μέλη του. Και δεν εστάλη, με αποτέλεσμα οι αναπληρωτές διοικητές να καταψηφίσουν το θέμα που αφορούσε αντιδραστήρια για τα PCR. Το δεύτερο αφορούσε μία επιθεώρηση – επίσκεψη που έκανα στην αποθήκη του νοσοκομείου όπου διαπίστωσα ότι βρέθηκαν 10.000 μάσκες FFP3, οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες πουθενά και είχαν παραγγελθεί τον Δεκέμβριο του 2020, τιμολογήθηκαν στις 31/12 και τις λάβαμε 23/6, όταν η τιμή είχε πέσει πολύ χαμηλά. Στην ερωτησή μου “ποιος;”, απάντησαν “το ξέραμε, αλλά δεν σας το λέγαμε”. Είναι δυνατόν να μην ξέρει ο διοικητής τι συμβαίνει στο νοσοκομείο; Και για αυτό το θέμα ζήτησα προκαταρκτική εξέταση η οποία αναφερόταν κατά της διοικητικής διευθύντριας, της υποδιευθύντριας διοικητικού, της προϊσταμένης οικονομικού, τον προϊστάμενο αποθήκης και όλους τους υπεύθυνους. Αυτό πείραξε πάρα πολλούς.

Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντί μου, δεν έδωσα αφορμή καμία. Υπογράφεται και από τη διευθύντρια διοικητικού και από άλλα τρία άτομα. Πριν από λίγο έμαθα ότι αναφέρονται σε σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο δικό μου, απέναντι στο προσωπικό.

Υπήρχε μία διαρκής παράκληση να μη γίνουν οι προκαταρκτικές, αλλά πρέπει σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα να γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του.

Δεν μάλωσα με κάποιον. Πιστεύω ότι αυτή ήταν η αντίδρασή τους γιατί ζήτησα να γίνουν οι προκαταρκτικές.

Εγώ παραιτήθηκα για μία ακόμη φορά χθες το μεσημέρι, μίλησα και με την αναπληρώτρια υπουργό. Σήμερα έστειλα σε αυτήν ερμηνευτικά τις δύο αποφάσεις που αναφέρονται στα γεγονότα αυτά.

Η ΥΠΕ δεν με ενημέρωσε καθόλου. Και σήμερα διάβασα ότι ο κ. Μπογιατζίδης έχει λάβει την αναφορά, χωρίς να με ενημερώσει. Έχω την ενημέρωση ότι υπάρχει μία καταγγελία τεσσάρων ατόμων, τεσσάρων γυναικών φαντάζομαι.

Για να προστατεύσω το όνομά μου, που έχω χτίσει τόσα χρόνια, την οικογένειά μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο, ένδικο μέσο, για να προστατεύσω εμένα, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου.

Εγώ ξέρω ότι όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία μου με την ΥΠΕ ήταν κακή και είχα αρνητική εισήγηση επειδή είχα άποψη, είμαι ακαδημαϊκός, ασχολούμαι με τα κοινά, είμαι πολιτικό ον, σταθερός πάντα στις γραμμές και στις αρχές μου, στο κόμμα το οποίο κυβερνάει και υπηρετώ 47 συναπτά χρόνια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Αθηνά» το Σάββατο – Προβλήματα σε Κέρκυρα, Πάτρα, Τρίκαλα

Σκληρός κακοποιός δραπέτευσε από το νοσοκομείο της Νίκαιας

Σταϊκούρας στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb: 1,5 εκατ. νοικοκυριά μπαίνουν στο νέο επίδομα θέρμανσης

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *