Εκλογές στις ΗΠΑ: Έχουν διανεμηθεί 122 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι

ceb5cebacebbcebfceb3ceadcf82 cf83cf84ceb9cf82 ceb7cf80ceb1 ceadcf87cebfcf85cebd ceb4ceb9ceb1cebdceb5cebcceb7ceb8ceb5ceaf 122 ceb5ceba
AP 20212584058219

Συμμετοχή – ρεκόρ καταγράφεται στην πρώιμη ψηφοφορία στις ΗΠΑ, με τα αμερικανικά ταχυδρομεία (USPS) να έχουν διανείμει 122 εκατομμύρια ασυμπλήρωτες και συμπληρωμένες επιστολικές ψήφους, ενόψει των προεδρικών εκλογών της Τρίτης.

Η υπηρεσία ταχυδρομείων USPS ανακοίνωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος από τα 100 εκατομμύρια των ψήφων που είχαν διανεμηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην ίδια ανακοίνωση, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, προστίθεται ότι από την 1η Οκτωβρίου έχει διανεμηθεί όλη η αλληλογραφία προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων και ψηφοδελτίων, με μέσο όρο χρονικού διαστήματος διανομής τις 2,5 ημέρες, ενώ ποσοστό 97,5% της αλληλογραφίας προτεραιότητας έχει διανεμηθεί μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών.

Με ουσιαστικό δεδομένο την αύξηση στον όγκο της αλληλογραφίας, τις συνέπειες από την εξάπλωση της COVID-19, αλλά και τις προσπάθειες να δοθεί προτεραιότητα στις επιστολικές ψήφους, οι υπηρεσίες διανομής της αλληλογραφίας προτεραιότητας είχαν μειωθεί για την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την USPS.

«Παραδεχόμαστε ότι η πλήρης προσοχή και η προτεραιότητα που δίνουμε στις επιστολικές ψήφους έχει μεσοπρόθεσμες συνέπειες στη συνολική και έγκαιρη λειτουργία μας για άλλες υπηρεσίες στο σύνολο του δικτύου μας» δήλωσε η Κριστίν Σίβερ, η υπεύθυνη διανομής της ταχυδρομικής υπηρεσίας USPS.

Περισσότεροι από 80 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές όπως δείχνουν τα στοιχεία (the U.S. Elections Project). Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από 51 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι. Πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ η χρήση της αυξάνεται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

Εφετείο απαγόρευσε την καταμέτρηση επιστολικών ψήφων που θα παραληφθούν στη Μινεσότα μετά την 3η Νοεμβρίου

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ αποφάσισε ότι το σχέδιο της Μινεσότα για την καταμέτρηση επιστολικών ψήφων που θα παραληφθούν μετά την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου είναι παράνομο.

Έτσι, το εφετείο συντάχθηκε με την άποψη των Ρεπουμπλικάνων στην αναφερόμενη κρίσιμη πολιτεία.

Με μία πλειοψηφική απόφαση δύο προς ένα, το Εφετείο της 8ης Δικαστικής Περιφέρειας των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η παράταση της ημερομηνίας για την παραλαβή επιστολικών ψήφων ήταν ένας αντισυνταγματικός ελιγμός από τον ανώτατο εκλογικό αξιωματούχο της πολιτείας, τον Δημοκρατικό Στιβ Σίμον.

Το εφετείο αποφάσισε ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι στη Μινεσότα θα πρέπει να καταγράψουν και να αφήσουν στην άκρη όλες τις επιστολικές ψήφους που θα παραλάβουν μετά την 3η Νοεμβρίου.

«Απλά ο [Στιβ Σίμον] δεν έχει τη νομική εξουσία για να ανατρέψει τη νομοθεσία της πολιτείας Μινεσότα» όπως αιτιολόγησε την απόφασή της η πλειοψηφία του εφετείου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *