Ελεγκτικό Συνέδριο: Αυστηρός έλεγχος συμβάσεων για το υγειονομικό υλικό στις πληττόμενες περιοχές

ceb5cebbceb5ceb3cebacf84ceb9cebacf8c cf83cf85cebdceadceb4cf81ceb9cebf ceb1cf85cf83cf84ceb7cf81cf8ccf82 ceadcebbceb5ceb3cf87cebfcf82
facebookelegktiko synedrio

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς  συνιστά την προσοχή στους επιτρόπους προκειμένου να ελέγχουν διεξοδικά

Τον διεξοδικό έλεγχο της προμήθειας του υγειονομικού υλικού (ατομικές μάσκες, rapid tests, θερμόμετρα υπέρυθρων ανέπαφης μέτρησης, κ.λπ.) για τον κορονοιό ζητεί ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς από τους επιτρόπους των περιφερειών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας Λέσβου Σάμου και Χίου, που έχουν πληγεί έντονα από την πανδημία και την θεομηνία και υπάρχει επείγουσα ανάγκη άμεσης προμηθείας ορισμένων υγειονομικών και άλλων αγαθών.

Με έγγραφο του συνιστά την προσοχή στους επιτρόπους προκειμένου να ελέγχουν διεξοδικά «τη νομιμότητα των αναθέσεων συμβάσεων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, μέχρι συμβάσεων με συναλλακτικό αντικείμενο άνω του ορίου του προσυμβατικού ελέγχου και του ελέγχου από την ΕΑΔΗΣΥ».

Παράλληλα, ο κ. Σαρμάς συνιστά ιδίως την προσοχή:

«α) στο ύψος του ποσού που συμφωνείται, το οποίο πρέπει να πιθανολογηθεί βασίμως ότι ανταποκρίνεται σε επίκαιρα δεδομένα της αγοράς, και

β) στην αντικειμενική ακεραιότητα της διαδικασίας ως προς τις επιλεγείσες επιχειρήσεις για την πρόσκληση προς υποβολή προσφοράς».
Ακόμη, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνιστά, «να αναζητηθούν προηγούμενες παρόμοιες συμβάσεις των ελεγχόμενων φορέων, για τον σκοπό της καλλίτερης ενημέρωσης των Επιτρόπων που θα ασκήσουν τον έλεγχο».

Ο κ. Σαρμάς, να επισημάνει ότι «ο έλεγχος πρέπει να διενεργείται χωρίς να δημιουργεί καθυστέρηση στην θεραπεία από τους ελεγχόμενους φορείς των αναγκών που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν».

Το έγγραφο αυτό στάλθηκε από τον κ. Σαρμά σε εφαρμογή την τελευταία κανονιστική απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που αφορά στην λειτουργία και αποτελεσματικότητα των ελέγχων των φορέων που υπάγονται στην ελεγκτική τους δικαιοδοσία του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποχώρησε από το Αιγαίο το «Τσεσμέ» – Καμία κινητικότητα από τον τουρκικό στόλο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *