ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Κατασκεύασε 3 πλήρως προσβάσιμες Παιδικές Χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες

ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebaceb1 cf80ceb5cf84cf81ceb5cebbceb1ceb9ceb1 cebaceb1cf84ceb1cf83cebaceb5cf8dceb1cf83ceb5 3 cf80cebbceaecf81

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί άλλη μια στοχευμένη πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΠΕ για τη βελτίωση των υποδομών στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέδωσε σήμερα τρεις (3) πλήρως εξοπλισμένες παιδικές χαρές, στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των Παιδικών Χαρών, έγιναν με βασικό μέλημα την προσβασιμότητα και την ασφαλή χρήση τους, κυρίως από παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, με την αξιοποίηση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί άλλη μια στοχευμένη πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΠΕ για τη βελτίωση των υποδομών στις τοπικές κοινωνίες, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων για την Επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Κι αυτό γιατί, οι προσβάσιμες παιδικές χαρές, εκτός τον πρακτικό τους χαρακτήρα, ενσωματώνουν συμβολικά την σύγχρονη Ελλάδα ως κοινωνία που προοδεύει, με αξίες όπως ο σεβασμός, η αποδοχή και η ανάγκη όλοι να εξελισσόμαστε μαζί, χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς. Οι ίδιες αυτές παραδοχές, εξάλλου, οδήγησαν πρόσφατα τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην απόφαση να επεκτείνει και να αναβαθμίσει την υποστήριξή του προς την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ως «Μέγας Χορηγός» για την επόμενη τριετία.

Οι τρεις (3) νέες παιδικές χαρές σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με τα πιο αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφάλειας των οργάνων, του εξοπλισμού ασφάλειας και της εγκατάστασής τους, ενώ στο σύνολό τους έχουν λάβει πιστοποίηση συμμόρφωσης με τα ισχύοντα πρότυπα. Προάγουν το δημιουργικό και βιωματικό παιχνίδι, με έμφαση στην πλήρη προσβασιμότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δημιουργώντας χώρους διάδρασης και από κοινού παιχνιδιού για όλα τα παιδιά, με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

Παράλληλα, κατά την δημιουργία τους αξιοποιήθηκαν τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως τα ηλιακά φωτιστικά που εκμηδενίζουν το κόστος λειτουργίας για τους Δήμους, λειτουργώντας ως μια μόνιμη υπενθύμιση της ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την ενεργειακή μετάβαση. Οι παρεμβάσεις που έγιναν δίνουν νέα πνοή στις περιοχές, ως σύγχρονοι χώροι φιλοξενίας και συμπεριληπτικότητας για παιδιά και γονείς της ευρύτερης περιοχής κάθε Δήμου.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, επεσήμανε: «Ο Όμιλος ΕΛΠΕ δηλώνει συνεχώς παρών όπου απαιτείται, με δράσεις που συμβάλουν στη διαρκή βελτίωση των συνθηκών στις τοπικές κοινωνίες. Η παράδοση σύγχρονων, άρτιων και πλήρως προσβάσιμων παιδικών χαρών σε τρεις γειτονικούς με τις εγκαταστάσεις μας Δήμους, είναι μία από την πληθώρα των δράσεων του Ομίλου που αποδεικνύουν στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ενδιαφερόμαστε για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στις περιοχές όπου βρίσκεται η καρδιά των δραστηριοτήτων μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ικανοποίησή μας είναι διπλή, επειδή η προσφορά μας απευθύνεται στα πιο πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρίας “Ελληνικά Πετρέλαια” για τη δημιουργία παιδικών χάρων προσβάσιμων από ΑμεΑ, έχει τεράστια σημασία για την Επιτροπή. Και αυτό διότι από την πρώτη στιγμή ζητούμενο για εμάς ήταν να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα αφήνουν μία σημαντική παρακαταθήκη, όχι μόνο σε υποδομές αλλά κυρίως σε νοοτροπίες και στάσεις. Η υλοποίηση λοιπόν δράσεων που αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό ευπαθών ομάδων, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, έχει τεράστια σημασία. Αφαιρούν εμπόδια από τη ζωή ανθρώπων, διευκολύνοντάς τους να ενταχθούν στο σύνολο και να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Ήταν από τις δράσεις των οποίων η υλοποίηση μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην εταιρεία για την ευαισθησία που έδειξε υποστηρίζοντάς την.»

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα: Θα προβληθεί την Τρίτη – Οι παρουσιαστές θα δώσουν απαντήσεις για τη συνέχεια

Κρούσματα σήμερα: 5.736 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 130 θάνατοι και 700 διασωληνωμένοι

Στενός συνεργάτης του Τράγκα κατηγορεί τον γιατρό του: «Δεν τιμά τον νεκρό, πρώην ασθενή του»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *