ΕΛ.ΑΣ.: Πού θα βρίσκεται ο ειδικός αριθμός στις στολές των αστυνομικών – Η νέα διαταγή

ceb5cebb ceb1cf83 cf80cebfcf8d ceb8ceb1 ceb2cf81ceafcf83cebaceb5cf84ceb1ceb9 cebf ceb5ceb9ceb4ceb9cebacf8ccf82 ceb1cf81ceb9ceb8cebc
facebookastynomikoi

Τον τρόπο και τα σημεία που θα είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να έχουν στη στολή τους τον ειδικό αριθμό που στην ουσία θα ταυτοποιεί άμεσα τα στοιχεία τους, ξεκαθαρίζει με διαταγή του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Οι επιχειρησιακές ομάδες όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ θα έχουν συγκεκριμένο σημείο που θα αναγράφεται αυτός ο αριθμός και θα ξεκινά και με γράμμα δηλωτικό της ομάδας που υπηρετούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cnn.gr, η διαταγή αναφέρει: «Το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) φέρει επί της στολής του, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα “Κ”, δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Για τις Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών το ως άνω ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα «Κ», τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλους της ομάδα».

Στη διαταγή περιγράφεται και ότι στην ομάδα ΔΡΑΣΗ θα αναγράφεται ακόμα και αριθμός που θα δηλώνει σε ποια συγκεκριμένη ομάδα ανήκει ο αστυνομικός.

«… το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Ειδικών Δράσεων (ΔΡΑΣΗ) φέρει επί του άνω μέρους της οπίσθιας πλευράς του προστατευτικού εξοπλισμού του κορμού, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας, το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Δ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Περαιτέρω, κάτω από το ειδικό διακριτικό, με τη μορφή προσθαφαιρούμενης διάταξης, φέρεται η λέξη «ΔΡΑΣΗ».

Όσον αφορά τις διμοιρίες στα ΜΑΤ η διαταγή αναφέρει:

«… εκτός από το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης, προβλέπεται πλέον και για το προσωπικό των Υποδιευθύνσεων Μέτρων Τάξης και των Διμοιριών Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών, να φέρει επί του κράνους του, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας, το οποίο αποτελεί συνδυασμό του αριθμού της διμοιρίας στην οποία ανήκει και του αύξοντος αριθμού που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή. Ειδικότερα, για τις Διμοιρίες Υποστήριξης των ως άνω Διευθύνσεων Αστυνομίας το ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα “Δ”, τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης ως ορίζεται στον συνημμένο στην παρούσα διαταγή, πίνακα και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός 36χρονος Λοχαγός

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *