Εμβόλιο- Δημόπουλος: Όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση δεν θα έχει πρόβλημα με τη δεύτερη

ceb5cebcceb2cf8ccebbceb9cebf ceb4ceb7cebccf8ccf80cebfcf85cebbcebfcf82 cf8ccf80cebfceb9cebfcf82 ceadcf87ceb5ceb9 cebaceaccebdceb5ceb9
facebookembolio 2

Για τα εμβόλια και για τον χρονικό ορίζοντα που παρουσιάζονται οι τυχόν παρενέργειες μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος

Ο καθηγητής στάθηκε αρχικά στην σημαντικότητα του εμβολιασμού του πληθυσμού, κατά του κορονοϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στον εμβολιασμό και να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία.

Αναφορικά με τις παρενέργειες, ο ίδιος ανέφερε πως είναι εξαιρετικά σπάνιες, ενώ τόνισε ότι κατά 80% οι ανεπιθύμητες ενέργειες παρατηρούνται με την πρώτη δόση. «Σχεδόν σίγουρο ότι όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση δεν θα έχει πρόβλημα με τη δεύτερη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στη συνέχεια ανέφερε, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν, ενώ επεσήμανε την ανάγκη επίτευξης συλλογικής ανοσίας το συντομότερο δυνατό. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι λόγος να μην κάνεις το εμβόλιο αν έχεις μυοπλασία ή διαβήτη είναι λόγος να το κάνεις αυτές» σημειώνοντας πως είναι οι ομάδες που κινδυνεύουν.

«Εμβόλια που έχουν σχέση με τον αδενοϊό όπως της AstraZeneca και της Johnson & Johnson στο γενικό πληθυσμό έχει διαπιστωθεί ένα σύνδρομο πολύ σπάνιο που σχετίζεται με χαμηλά αιμοπετάλια και θρομβώσεις περίπου σε 1 στις 200.000 ή στις 300.000 εμβολιασμούς. Σε νεαρότερες ηλικίες και σε γυναίκες μπορεί να είναι 1 στις 100.000».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Τα άφαντα στοιχεία και η μοναδική μαρτυρία – Τι ψάχνουν στην ΕΛΑΣ

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *