Εμβόλιο Pfizer/ BioNTech: Η τιμή ανά δόση που συμφώνησε να πληρώσει η ΕΕ

ceb5cebcceb2cf8ccebbceb9cebf pfizer biontech ceb7 cf84ceb9cebcceae ceb1cebdceac ceb4cf8ccf83ceb7 cf80cebfcf85 cf83cf85cebccf86cf8ecebdceb7
pfizer

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει να πληρώσει 15,5 ευρώ (18,9 δολάρια) ανά δόση για το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο της Ένωσης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η τιμή, η οποία είναι εμπιστευτική και διαπραγματεύτηκε για συνολικά 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, είναι ελάχιστα μικρότερη από τα 19,50 δολάρια ανά δόση που έχουν συμφωνήσει να πληρώσουν οι ΗΠΑ για τις πρώτες 100 εκατομμύρια δόσης του ίδιου εμβολίου, αναφέρει το πρακτορείο.

Το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε εσωτερικά αφότου η ΕΕ ανακοί8νωσε τη συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech στις 11 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα και την έναρξη – εκτός απροόπτου- του εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου.

Το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επιχείρηση «Ελευθερία», δηλαδή τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού της χώρας, προκειμένου να υψωθεί ένα τείχος ανοσίας και να μπει οριστικό τέλος στη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Έμφαση δίνεται σε πρώτη φάση στις ομάδες προτεραιοποίησης, δηλαδή τους υγειονομικούς και τους άνω των 65, οι οποίοι πρέπει να εμβολιαστούν με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Αυτές είναι οι τιμές των εμβολίων – Δημοσιεύτηκαν κατά λάθος στο… Twitter

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *