Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το εμπόριο δεν είναι τρεις δρόμοι και πέντε αλυσίδες

ceb5cebccf80cebfcf81ceb9cebacf8ccf82 cf83cf8dcebbcebbcebfceb3cebfcf82 ceb1ceb8ceb7cebdcf8ecebd cf84cebf ceb5cebccf80cf8ccf81ceb9cebf
facebookermou
Για τη λάθος εικόνα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον κλάδο του εμπορίου και για τη διεκδίκηση της επιστροφής στην κανονικότητα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σπύρος Καφούνης, σε προσωπική του δήλωση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει να αντιδρά για τα μέτρα που λαμβάνονται, και που έχουν πλήξει σοβαρά τον κλάδο, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του, Σπύρου Καφούνη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «το εμπόριο στην Ελλάδα δεν είναι τρεις δρόμοι και πέντε αλυσίδες», ενώ υπογράμμισε πως ο ΕΣΑ θα συνεχίσει τις δράσεις του και τις διεκδικήσεις έτσι ώστε να μην πληγεί περαιτέρω το εμπόριο και οι επιχειρηματίες του.

Η δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Με την μάχη που δώσαμε, αποφύγαμε το καταστροφικό τρίτο lock down που προσπαθούσαν να μας επιβάλουν ειδικοί και μη και θα οδηγούσε σε οριστικό λουκέτο τις μισές επιχειρήσεις. Αποδείξαμε ότι το δίλημμα δεν είναι λιανεμπόριο ή δημόσια υγεία αλλά κλειστό λιανεμπόριο και όλοι οι υπόλοιποι τομείς ανεξέλεγκτοι και κρατήσαμε τις αγορές σε όλη την χωρά ανοικτές.

Τρεις δρόμοι και πέντε αλυσίδες, δημιούργησαν λάθος εικόνα για έναν κλάδο με καταστήματα και επιχειρηματίες που σέβονται απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οδηγώντας στον άδικο διαχωρισμό του click away και click in shop, στις «κόκκινες» περιοχές.
Ως ο ισχυρότερος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, θα παραμείνουμε ισότιμα στο τραπέζι των προτάσεων, διεκδικώντας την σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα και βέβαια, την γενναία στήριξη των επιχειρήσεων που καταγράφουν τεράστιες απώλειες με ουσιαστική ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής, διατήρηση της επιδότησης ενοικίων, χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρούς, επιδοτήσεις για εκσυγχρονισμό και βέβαια θαρραλέα ρύθμιση και κούρεμα του τεράστιου χρέους που έχουμε κρύψει κάτω από το χαλί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *