«Ενεργοί μπαμπάδες»: Η συνεπιμέλεια και ο ίσος χρόνος με τους δύο γονείς είναι δικαίωμα του παιδιού

ceb5cebdceb5cf81ceb3cebfceaf cebccf80ceb1cebccf80ceacceb4ceb5cf82 ceb7 cf83cf85cebdceb5cf80ceb9cebcceadcebbceb5ceb9ceb1 ceba
facebookjuliane liebermann O RKu3Aqnsw unsplash

Ο νέος νόμος για το Οικογενειακό Δίκαιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του αν και έχει καθυστερήσει σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια. Η συνεπιμέλεια, ο ίσος χρόνος με τους δύο γονείς και η εναλλασσόμενη κατοικία είναι μερικές από τις βασικές αλλαγές που συζητούνται αλλά και πάγια αιτήματα φορέων που παλεύουν για τη συνεπιμέλεια και τη γονεϊκή ισότητα.

Ο κ. Σταύρος Σίπκας, πρόεδρος του ΔΣ της ΑΜΚΕ «Ενεργοί μπαμπάδες για τα δικαιώματα του παιδιού» μίλησε στο CNN Greece για τις προσπάθειας που κάνει ο φορέας για τη θεσμοθέτηση της κοινής γονικής μέριμνας και απαντά στις αιτιάσεις αυτών που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.

Υποστηρίζει ότι η ανάγκη για αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου προκύπτει από την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία σαράντα χρόνια και υποστηρίζει ότι η διεθνής πρακτική αλλά και τα συμπεράσματα ερευνών για τα αποτελέσματα της κοινής επιμέλειας στην ψυχοσύνθεση των παιδιών, δίνουν τα εργαλεία στον νομοθέτη να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση της κοινής επιμέλειας και στη χώρα μας.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Σταύρου Σίπκα στο Cnn.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *