Ενεργοποιείται η πλατφόρμα προκαταγραφής Ουκρανών Προσφύγων

ceb5cebdceb5cf81ceb3cebfcf80cebfceb9ceb5ceafcf84ceb1ceb9 ceb7 cf80cebbceb1cf84cf86cf8ccf81cebcceb1 cf80cf81cebfcebaceb1cf84ceb1ceb3
facebookprosfuges oukrania

Στις 28 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα προκαταγραφής των Ουκρανών προσφύγων – Τι αναφέρει σχετικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

Στις 28 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα προκαταγραφής των Ουκρανών προσφύγων, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλλουν την αίτησή τους και να λαμβάνουν εξατομικευμένο ραντεβού προσέλευσης στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου για να εκδώσουν ταυτότητα προσωρινής προστασίας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου στα περιφερειακά γραφεία Ασύλου Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κρήτης. Σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, το καθεστώς προσωρινής προστασίας θα εφαρμοστεί αναδρομικά για όσους έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά.

«Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι εκτοπισθέντες πλέον θα είναι σε θέση να επιλέξουν ελεύθερα το πού θα μείνουν εντός της Ελλάδας», επισήμανε ο κ. Μηταράκης. Επίσης, θα έχουν άμεση πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δικαίωμα στην εργασία. Το υπουργείο θα θέσει σε λειτουργία και ειδική σελίδα εύρεσης εργασίας, όπου θα αναρτώνται αγγελίες με θέσεις εργασίας για Ουκρανούς πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης: «Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα τους Ουκρανούς πρόσφυγες»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.