Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι δύο πραγματικά δύσκολοι μήνες

ceb5cebeceb1ceb4ceaccebacf84cf85cebbcebfcf82 cf83cf84cebf newsbomb gr ceb9ceb1cebdcebfcf85ceaccf81ceb9cebfcf82 cebaceb1ceb9 cf86ceb5ceb2
facebookcovidtest

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε στο Newsbomb.gr o ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Έρχονται δύσκολες ημέρες.

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, δεδομένου ότι τον χειμώνα είναι πιο εύκολη η μετάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Και προσθέτει: «Το θετικό αυτή την φορά είναι ότι έχουμε το εμβόλιο αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να έχουν γίνει και οι δύο δόσεις και μετά να περάσουν και κάποιες ημέρες».

Ανησυχία για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που βρέθηκε και στην Ελλάδα

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού με τα μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύθηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με την υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην βρεθεί άλλο κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού και αυτό συμβαίνει διότι αρκετός κόσμος την περίοδο των εορτών ταξίδεψε προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο»

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού που πρώτη φορά εντοπίστηκε στο Λονδίνο εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν το επιβεβαιώνουν οι λοιμωξιολόγοι. «Η απόφαση για το lockdown αυτήν τη φορά δεν αποτέλεσε εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αλλά ήταν μια πολιτική απόφαση. Η κυβέρνηση μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις», εξηγεί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στο Newsbomb.gr.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, μας έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: