Εορτολόγιο – Κυριακή 20 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ceb5cebfcf81cf84cebfcebbcf8cceb3ceb9cebf cebacf85cf81ceb9ceb1cebaceae 20 cebcceb1cf81cf84ceafcebfcf85 cf80cebfceb9cebfceb9 ceb3ceb9
facebookeortologio 20 martiou

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου

Σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου, τιμάται η μνήμη του Γρηγορίου του Παλαμά, της Αγίας Κλαυδίας και του Αγίου Ροδιανού.

Έτσι γιορτάζουν όλοι όσοι φέρουν τα ονόματα: Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία, Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γρηγορία.

Αγία Κλαυδία

Οι Αγίες Αλεξανδρία, Κλαυδία, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλιανή, Ευφημία και Θεοδώρα (ή Θεοδοσία) άθλησαν κατά τους χρόνους του ασεβούς αυτοκράτορα Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.) στην Αμισό (ή Αμινσός ή Αμσός ή Εμήδ) του Πόντου, όταν ξεσηκώθηκε μεγάλος διωγμός κατά των ανθρώπων που ομολόγησαν τον Χριστό.

Οι Αγίες συνελήφθησαν από τον άρχοντα της Αμινσού, που ήταν ειδωλολάτρης και όταν στάθηκαν ενώπιόν του, ομολόγησαν ότι είναι Χριστιανές και τον έλεγξαν με παρρησία, αφού τον αποκάλεσαν σκληρό και άδικο και εχθρό της αλήθειας. Ο άρχοντας εξοργίστηκε και έδωσε εντολή και τις τοποθέτησαν σε δημόσιο μέρος για θέαμα, όπου άρχισαν να τις χτυπούν με ραβδιά. Τέλος, τις έριξαν σε μεγάλο καμίνι φωτιάς και, ενώ έψαλλαν και προσεύχονταν στον Θεό, παρέδωσαν τις ψυχές τους.

Το μαρτύριό τους έγινε μεταξύ των ετών 303 – 305 μ.Χ.

Με πληροφορίες από: saint

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.