Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Φεβρουαρίου

ceb5cebfcf81cf84cebfcebbcf8cceb3ceb9cebf cf80cebfceb9cebfceb9 ceb3ceb9cebfcf81cf84ceacceb6cebfcf85cebd cf83ceaecebcceb5cf81ceb1 10 cf86
facebookGIORTI SIMERA

Eορτολόγιο: Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού του εν Μαγνησία της Μικράς Ασίας.

Επίσης, τιμάται η μνήμη των Οσίων Προχόρου του εκ Ρωσίας, Λογγίνου του ερημίτου, Ζήνωνος του ταχυδρόμου, της Οσίας Άννης Πριγκίπισσας, των Μαρτύρων Βάπτου και Πορφυρίου των δημίων και των τριών γυναικών, των Αγίων Παρθένων Ενναθά, Ουαλεντίνης και Παύλου, του Ιωάννου του φιλοσόφου, του Αγίου Βασιλείου αρχιεπισκόπου Νόβγκοροντ, των πάντων των εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας Αγίων Ιεραρχών και της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Αρεοβίνδου.

Ακόμα, τιμάται η ανάμνησις του θαύματος της απαλλαγής της νήσου Ζακύνθου εκ της πανώλους και η εύρεση ιερών Λειψάνων Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης της Ζαγκλιβερινής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το eortologio.net, τη 10η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

Χαράλαμπος, Χαρίλαος, Χαραλάμπης, Χάρης, Χάμπος, Λάμπης, Λάμπος, Λαμπίας, Μπάμπης, Μπάμπος, Χαραλαμπία, Χαραλαμπή, Λαμπή, Λάμπω, Μπαμπίνα, Μπήλιω, Μπιλιώ, Μπία, Χάμπη, Χαρίλαος, Χάρης, Χαρίκλεια, Χαρά, Χαρούλα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *