Επέτειος 1821: Η Εθνική Βιβλιοθήκη τιμά την Ελληνική Επανάσταση

ΠΗΓΗ…

ceb5cf80ceadcf84ceb5ceb9cebfcf82 1821 ceb7 ceb5ceb8cebdceb9cebaceae ceb2ceb9ceb2cebbceb9cebfceb8ceaecebaceb7 cf84ceb9cebcceac cf84ceb7

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο «Αριθμός Φύλλου 1821».

Αποσπάσματα από έντυπα μέσα της εποχής, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα από τις ειδικές συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος αξιοποιούνται δημιουργικά με στόχο την ανάδειξη και τη μελέτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Αριθμός Φύλλου 1821», ο οποίος απευθύνεται στα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ξεκινάει τον Μάρτιο του 2021 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2021.

solomos

Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλούν τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα να μελετήσουν πτυχές της ιστορίας και να συμμετάσχουν σε δράσεις που έχουν σχεδιαστεί με αφορμή τεκμήρια που βρίσκονται στο αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Αποτελείται από δύο σειρές εργαστηρίων, η πρώτη εκ των οποίων περιλαμβάνει τα ακόλουθα διαδικτυακά εργαστήρια:

Στίχος… ελεύθερος

Δια…χρονική Βιβλιοθήκη

Κωδικός: «Φιλικός»

Φουστανέλες και Σιγκούνια

Οι γυναίκες στον Αγώνα

Ο συντονισμός των δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/

ΠΗΓΗ