Επίσκεψη Στρατηγού Φλώρου σε μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

ceb5cf80ceafcf83cebaceb5cf88ceb7 cf83cf84cf81ceb1cf84ceb7ceb3cebfcf8d cf86cebbcf8ecf81cebfcf85 cf83ceb5 cebccebfcebdceacceb4ceb5cf82

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε μονάδες της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αλλά και το 2ο ΣΥΑΣ και τη ΔΥΚ, με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών του Πάσχα.

Το Newsbomb.gr με ένα εκτενές και αναλυτικό ρεπορτάζ σας παρουσίασε όλο το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για την αυτονόμηση της «αφρόκρεμας» των Ελλήνων κομάντο, με τη δημιουργία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Ήταν ένα όραμα του Στρατηγού Φλώρου, που γίνεται πραγματικότητα, καθώς οι Ειδικές Δυνάμεις θα αποκτήσουν πλήρη αυτοδυναμία σε προσωπικό και μέσα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (29.04), λοιπόν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επ’ ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα επισκέφθηκε Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) και τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΔΕΠ Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο, το 2ο ΣΥΑΣ και την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) στο Αεροδρόμιο Μεγάρων, την 31 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, τη ΔΥΚ και το Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) στο Σκαραμαγκά, καθώς και τη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στην περιοχή Γουδή.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντήλλαξε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με το προσωπικό, το οποίο συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά, και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση το έργο που επιτελούν. Επίσης έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Απευθυνόμενος στους Διοικητές και το προσωπικό της νεοσύστατης ΔΕΠ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι πλέον έχουν τεθεί τα θεμέλιά της και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κατέβαλαν έως τώρα, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ίδρυσης και ενεργοποίησης της.

Τέλος προέτρεψε τους Διοικητές και το προσωπικό τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, αφοσίωση, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ριζική αλλαγή νοοτροπίας το έργο που επιτελούν, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ΔΕΠ ως Μείζονα Σχηματισμού ιδιαίτερης βαρύτητας, ο οποίος επιτυγχάνει ενότητα διοικήσεως, ταχύτητα στη λήψη απόφασης, αμεσότητα στην έκδοση και εκτέλεση διαταγών, καθώς και βέλτιστη αξιοποίηση έμψυχου δυναμικού και διατιθέμενων μέσων. Επιπρόσθετα προάγει τη διακλαδικότητα, επιτυγχάνει οικονομία κλίμακος στην προμήθεια υλικών, τυποποίηση της εκπαίδευσης και των διαδικασιών, και εξασφαλίζει κοινή επιχειρησιακή αντίληψη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έλληνας νεκρός στην Ινδία από Covid – Πέθανε στο ξενοδοχείο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *