Επείγουσα σύσκεψη συγκαλεί τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον

ceb5cf80ceb5ceafceb3cebfcf85cf83ceb1 cf83cf8dcf83cebaceb5cf88ceb7 cf83cf85ceb3cebaceb1cebbceb5ceaf cf84ceb7 ceb4ceb5cf85cf84ceadcf81
boris

Επείγουσα σύσκεψη συγκαλεί για αύριο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με θέμα τις μεταφορές και τις μετακινήσεις, μετά το ντόμινο απαγορεύσεων πτήσεων από ευρωπαϊκές χώρες προς το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που εντοπίστηκε στη χώρα.

«Ο πρωθυπουργός συγκαλεί επείγουσα σύσκεψη» ανέφερε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Γαλλία ανακοίνωσε πως απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία για 48 ώρες, αρχής γενομένης από απόψε, από όλες τις εισόδους της χώρας, χερσαίες, θαλάσσιες ή σιδηροδρομικές. Το λιμάνι του Ντόβερ, στο κανάλι της Μάγχης, έκλεισε για τα φέρι. 

«Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί η σταθερή ροή από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα γίνουν επιπλέον συναντήσεις» τόνισε η εκπρόσωπος.

Το θέμα προκύπτει σε μια δύσκολη στιγμή για πολλές βρετανικές εταιρείες, που ήδη δίνουν μάχη με τον χρόνο πριν την 31ξ Δεκεμβρίου, που τελειώνει η μεταβατική περίοδος μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας και το Brexit γίνεται πλήρως πράξη.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *