Επεκτείνεται η «μαύρη λίστα» των θυμάτων στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 162 τα θύματα

ceb5cf80ceb5cebacf84ceb5ceafcebdceb5cf84ceb1ceb9 ceb7 cebcceb1cf8dcf81ceb7 cebbceafcf83cf84ceb1 cf84cf89cebd ceb8cf85cebcceac
AP 20239526117543 1

Όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών που προκάλεσαν οι σφοδρές πλημμύρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στο Αφγανιστάν αυτή την εβδομάδα, ενώ οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν σήμερα (27/08) να αναζητούν τα πτώματα που παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 162. «Όλη η οικογένειά μου χάθηκε», είπε ο Αμπντούλ Γαγιόρ, του οποίου δέκα συγγενείς έχασαν τη ζωή τους στην πλημμύρα στην πόλη Σαρικάρ, βόρεια της Καμπούλ, ενώ ένας ακόμη φέρεται ως αγνοούμενος.

Ο άνδρας, που εργάζεται στην πρωτεύουσα της χώρας, έσπευσε στην Σαρικάρ για να αναζητήσει την οικογένειά του, πριν ανακαλύψει ότι το σπίτι του είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Εξοπλισμένοι με φτυάρια και τσάπες, οι κάτοικοι βοήθησαν σήμερα στις επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης, απομακρύνοντας τα συντρίμμια καθώς αναζητούσαν πτώματα.

«Τόσοι άνθρωποι πέθαναν ή φέρονται ως αγνοούμενοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, εδώ συντελέστηκε μια καταστροφή», δήλωσε ο Σαφιουλάχ Σαφί, ένας τοπικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα περισσότερα σπίτια στη γειτονιά του, στο κέντρο της πόλης, καταστράφηκαν, διευκρίνισε.

Τρόφιμα και μια στέγη δόθηκαν σε σχεδόν 1.000 οικογένειες της επαρχίας Παρβάν, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Σαρικάρ, δήλωσε ο Κασίμ Χαϊνταρί, αξιωματούχος του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών, καλώντας τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα.

Ισχυρές πλημμύρες σκότωσαν επίσης δεκάδες ανθρώπους σε άλλες 12 επαρχίες της χώρας αυτή την εβδομάδα.

Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί στην Καμπούλ και 30 στη γειτονική επαρχία Καπίσα, διευκρίνισε ο Χαϊνταρί.

Οι φονικές καταστροφές από τις πλημμύρες είναι συχνές στη χώρα, κυρίως στις φτωχές αγροτικές περιοχές όπου τα σπίτια συνήθως δεν είναι γερά και είναι χτισμένα σε περιοχές που κινδυνεύουν.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *