Επιστολή Τατάρ σε Αναστασιάδη: Επιμένει στον ισχυρισμό ότι υπάρχουν «δυο λαοί» στην Κύπρο

ceb5cf80ceb9cf83cf84cebfcebbceae cf84ceb1cf84ceaccf81 cf83ceb5 ceb1cebdceb1cf83cf84ceb1cf83ceb9ceacceb4ceb7 ceb5cf80ceb9cebcceadcebd
facebookanastasiadis tatar

Κυπριακό: Μέσα από την αναγνώριση του ψευδοκράτους περνούν οι όποιες συζητήσεις είτε είναι διαδικασία διαπραγματεύσεων, είτε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε απαντητική επιστολή του προς τον Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2022, είναι ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις και στόχους της τουρκικής πλευράς.

Η επιστολή, που είναι σύντομη δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ούτε και χαρακτηρίζεται από εποικοδομητική ασάφεια.

Ζητά εκ προοιμίου αναγνώριση για να αρχίσει η όποια συζήτηση, ενώ επαναλαμβάνεται συνεχώς τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν «δυο λαοί» στην Κύπρο.

Ισχυρισμός που διατυπώνεται για να αναδειχθεί το τουρκικό αφήγημα των δυο κρατών.

Στην επιστολή του ο Τατάρ σημειώνει πως δεν αποδέχεται τη βάση των συνομιλιών, επικαλείται επί τούτου και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες (στην άτυπη της Γενεύης) ενώ αναφέρεται στην «κυριαρχική ισότητα», στο «ίσο διεθνές καθεστώς» και τα «εγγενή δικαιώματα» των Τουρκοκυπρίων.

Πρόκειται για στοχευμένες αναφορές, που καθορίζουν το πλαίσιο των κινήσεων της κατοχικής δύναμης, που παραπέμπει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Στην ίδια λογική κινείται και στα ΜΟΕ, απορρίπτοντας εκείνα που προτάθηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει δικά του.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου-Έτοιμο για γεωτρήσεις το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.