Επιστρέφουν στην πατρίδα παιδιών Αλβανών τζιχαντιστών που είχαν πάει στη Συρία

ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81ceadcf86cebfcf85cebd cf83cf84ceb7cebd cf80ceb1cf84cf81ceafceb4ceb1 cf80ceb1ceb9ceb4ceb9cf8ecebd ceb1cebbceb2
Έντι

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε από το Λίβανο, ότι τέσσερα παιδιά (Αλβανών που είχαν πάει στη Συρία  να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS), τα οποία βρίσκονται με τη μητέρα τους στο στρατόπεδο ‘Αλ Χολ’ θα μεταφερθούν σύντομα στην Αλβανία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα echedoros-a.gr , ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πρόσθεσε ότι αυτό ανοίγει το δρόμο για την επόμενη φάση ώστε να σωθούν και άλλα παιδιά.

«Επιστρέφουμε τέσσερα αλβανάκια από το καταυλισμό στο Αλ Χολ, αύριο πηγαίνουν στην πατρίδα χάρη σε μια περίπλοκη επιχείρηση και μετά από περισσότερο από ένα χρόνο προσπάθειας. Σύντομα και τα άλλα παιδιά. Είμαι ανακουφισμένος. Αύριο θα συναντήσουμε τον στρατηγό που μας βοήθησε πολύ», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μαζί θα έρθει και η μητέρα τους, η οποία είναι τραυματισμένη.

«Θέλω να υπογραμμίσω την αξία δύο ειδικών προσώπων, του διευθυντή της αντιτρομοκρατικής και άλλων αστυνομικών που λειτουργούσαν συνεχώς στην περιοχή και του επίτιμου προξένου της Αλβανίας στο Λίβανο. Μας βοήθησε να κάνουμε αυτές τις συνδέσεις με τους παράγοντες», διευκρίνισε ο Ράμα από την Βηρυτό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την είδηση ότι έχει ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των παιδιών στην Αλβανία από το στρατόπεδο Αλ Χολ της Συρίας, ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ιλίρ Μέτα ευχαριστεί την Ερυθρά Ημισέληνο της Συρίας, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει να αρχίσει η επιστροφή όλων των Αλβανίδων και των παιδιών τους από το στρατόπεδο!

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *