Επιστρέφουν τα καφέ – μπαρ από Δευτέρα 3 Μαΐου – Έρχονται ανακοινώσεις για το άνοιγμα

ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81ceadcf86cebfcf85cebd cf84ceb1 cebaceb1cf86cead cebccf80ceb1cf81 ceb1cf80cf8c ceb4ceb5cf85cf84ceadcf81ceb1 3
facebookanoigma kafe mpar apo deutera

Το άνοιγμα από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και των καφέ-μπαρ επιβεβαίωσε χθες στο Newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ρολά ανεβάζουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου και τα καφέ-μπαρ σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης πρόκειται για καφέ-μπαρ που έχουν εξωτερικούς χώρους και τα οποία θα λειτουργούν πάντα με καθήμενους.

Η λειτουργία τους, κατά την ίδια πηγή, θα προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ ) που αναμένεται μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.

Η διευκρίνιση θα γίνει μέσω της ΚΥΑ καθώς την περασμένη Παρασκευή στις ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία της εστίασης είχε παραληφθεί ο ΚΑΔ 56.30.10.04 με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα για ενδεχόμενο αθέμιτο ανταγωνισμό μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των ΚΑΔ 56.10 (εστιατόρια), 56.30.10.03 (υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο), 56.30.10.06 (υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια), 56.30.10.07 (υπηρεσίες καφετέριας), 56.30.10.14 (υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο).

Σήμερα, ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως «θα λειτουργήσουν αρχικά μόνο οι επιχειρήσεις με εξωτερικούς χώρους, μόνο με καθήμενους πελάτες, και με ανάλογα του χώρου τραπεζοκαθίσματα. Θα πάμε έτσι για ένα διάστημα, να δούμε πώς συμπεριφέρονται και οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο επιδημιολογικά. Ό,τι είναι σε καφέ, θα ανοίξει, και θα λειτουργήσει στους εξωτερικούς του χώρους. Εμείς θέλουμε τα υγειονομικού τύπου καταστήματα που χαρακτηρίζονται ως εστίασης, να λειτουργήσουν. Υπάρχουν κενά με τους κωδικούς δραστηριότητας, και σήμερα θα καταλήξουμε στο πλαίσιο».

Τόνισε δε πως όσοι δεν ανοίξουν τώρα, θα τους δοθεί οικονομική ενίσχυση και για το Μάιο. «Με όσους δεν έχουν εξωτερικούς χώρους και δεν μπορούν να ανοίξουν, θα συνεχιστεί για όλο το Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση, και ως προς τα ενοίκια, και ως προς τη δυνατότητα να θέτουν το προσωπικό σε αναστολή. Για αυτούς που δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, παρόλο που επαναλειτουργεί ο κωδικός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα στήριξης», ξεκαθάρισε.

«Βλέπουμε μεγάλη πειθαρχία ως προς την τήρηση των μέτρων. Θέλουμε οι πολίτες να αντιληφθούν ότι είναι πολύ σημαντικός αυτός ο μήνας, δεν είναι ώρα να πάμε έξω να ξεσαλώσουμε», τόνισε κλείνοντας ο κ. Σταμπουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση ανοίγει από την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου:

  • με υποχρεωτική πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης,
  • με την παρουσία μόνο καθήμενων σε εξωτερικούς και
  • με αναλογία έξι άτομα ανά τραπέζι

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις εστίασης θα μπορούν να παραμένουν ανοικτές έως τις 11 το βράδυ με εξαίρεση τη διανομή (ντελίβερι).

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών,
  • πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια,
  • είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι,
  • είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ),
  • οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *