Εστίαση: «Δεν είμαστε αστυνομικοί – Μόνο το 6% των επιχειρήσεων θα γίνει αμιγώς για εμβολιασμένους»

ceb5cf83cf84ceafceb1cf83ceb7 ceb4ceb5cebd ceb5ceafcebcceb1cf83cf84ceb5 ceb1cf83cf84cf85cebdcebfcebcceb9cebacebfceaf cebc
facebookestiasi metra

Συνεχίζονται τα ερωτήματα των επιχειρηματιών της εστίασης για το μέτρο διαχωρισμού των καταστημάτων σε αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτών με παρουσία και όσων δεν έχουν εμβολιαστεί

Έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα συνεχίζουν να δημιουργούν στους επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το διπλό μοντέλο με χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους ή μεικτούς με παρουσία και όσων δεν έχουν εμβολιστεί

Οι επιχειρηματίες καλούνται να επιλέξουν είτε μία Covid-free επιχείρηση, είτε αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας, από τις 15 Ιουλίου σύμφωνα με το νέο μοντέλο, το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση, δημιουργώντας ουσιαστικά επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

«Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση της πανδημίας. Για να απαλλαχτούμε πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και να ακούμε τους ειδικούς. Εμείς σαν εστιάτορες δεν είμαστε αστυνομικοί. Ακόμα και οι αστυνομικοί είδαμε ότι δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον κόσμο. Εμείς έχουμε να κάνουμε με πελάτες. Σα λαός δεν είμαστε και ο πιο πειθαρχημένος, τα πράγματα είναι δύσκολα. Πάνω από όλα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο γιατί πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Και στους υπαλλήλους μας πρέπει να πείσουμε τον κόσμο γιατί έχουμε να κάνουμε με πολλούς πελάτες. Αν σε ένα χώρο έχουμε 500 άτομα πρέπει να είμαστε όλοι προφυλαγμένοι», ανέφερε αρχικά στο MEGA o σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης.

«Σε μια έρευνα που κάναμε την προηγούμενη βδομάδα διαπιστώσαμε ότι στα 1.089 το 85% θα κάνει το κατάστημά του μεικτά, 6% θα είναι αμιγή και 9% δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Εμείς το λέμε από τον Γενάρη να δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση στον εμβολιασμό. Όταν έχει εμβολιαστεί το 1/3 του πληθυσμού, ένας επιχειρηματίας δεν θα διώξει το 60%. Το είχαμε ζήσει και με τον αντικαπνιστικό νόμο και είχαμε πτώση τζίρου πάνω από 40%. Μετά από τόση πτώση του τζίρου δεν γίνεται να διώχνουμε τους πελάτες μας», τόνισε από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης.

«Χαμένοι είμαστε και από τις δύο πλευρές. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στην εστίαση. Έχουμε μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Φανταστείτε να έχουμε και άρνηση να εμβολιαστούν. Αν διώχνουμε και προσωπικό επειδή δεν εμβολιάστηκαν τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» συμπλήρωσε ο κ. Μπαξεβάνης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος, ο κ. Μπαξεβάνης ήταν ξεκάθαρος. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει φόβος δυσφήμισης. Πρέπει ο κόσμος να υπακούει για να απαλλαχτούμε από την πανδημία. Στο Ark θα γίνει αμιγώς για εμβολιασμένους. Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος στον τομέα του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *