Εστίαση: Πότε ανοίγουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια – Η ημερομηνία

ceb5cf83cf84ceafceb1cf83ceb7 cf80cf8ccf84ceb5 ceb1cebdcebfceafceb3cebfcf85cebd cebaceb1cf86cead cebccf80ceb1cf81 ceb5cf83cf84ceb9
facebookestiasi 8

Εστίαση: Μετά από έξι μήνες τα καταστήματα εστίασης ανεβάζουν και πάλι τα ρολά τους – Η ημερομηνία που ανοίγουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια 

Το άνοιγμα της εστίασης θα λάβει χώρα στις 3 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω.

Η επιτροπή έδωσε πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, και έτσι εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, στις 3 Μαΐου, θα ανοίξουν με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ηδη, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι καταστηματάρχες άρχισαν να ετοιμάζονται για την επιστροφή των πολιτών στα τραπέζια τους.

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η εστίαση περιέγραψε λεπτομερώς ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Προχωράμε με σταθερά βήματα προς την κανονικότητα», είχε πει ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων την επανεκκίνηση της εστίασης.

Οι κανόνες για την εστίαση

Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό τον ΚΑΔ 56.10, για υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο /ΚΑΔ 56.30.10.03, για υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ ΚΑΔ 56.30.10.06, για υπηρεσίες καφετέριας/ ΚΑΔ 56.30.10.07 και για υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο / ΚΑΔ 56.30.10.14 προβλέπονται τα εξής:

– Έναρξη λειτουργίας μόνο στους εξωτερικούς χώρους, Δευτέρα 3 Μαΐου.
– Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).
– Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών.
– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
– Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.
– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
– Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξή τους (90cm -1,2m και 1,8m, κατά περίπτωση).
– Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.
– Κλειστά 23:00-05:00.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν με τους προαναφερόμενους ΚΑΔ οφείλουν να επιδεικνύουν στις αρχές ελέγχου τη βεβαίωση από το TAXIS, από την οποία θα αποδεικνύεται ότι ο ΚΑΔ τους αποτελεί την κύρια δραστηριότητα πριν από την 1/3/2020.

Τέλος, παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύρια δραστηριότητά τους Κ.Α.Δ. 5621 (Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις) και 5630 (Υπηρεσίες ποτών) και τους οκταψήφιους αυτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *