Εύκολες συνταγές για μπακαλιάρο σκορδαλιά

ceb5cf8dcebacebfcebbceb5cf82 cf83cf85cebdcf84ceb1ceb3ceadcf82 ceb3ceb9ceb1 cebccf80ceb1cebaceb1cebbceb9ceaccf81cebf cf83cebacebfcf81
SKORDALIA

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει πάντα την… τιμητική τοιυ στις 25 Μαρτίου. Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο. Δείτε πεντανόστιμη συνταγή για μοακλιάρο σκορδαλιά.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ: Φτάνει η ώρα για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, καθώς στις 25 Μαρτίου έχει πάντα την… τιμητική του. Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά. 

Ξέρετε γιατί τρώμε μπακαλιάρο εκείνη την μέρα; Στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία επιτρέπει δύο εξαιρέσεις όπου μπορούμε να φάμε αποκλειστικά ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων. Ο μπακαλιάρος είναι φθηνός και μάλιστα εύκολος στη συντήρηση για αυτό ήδη από τα παλιά χρόνια ήταν η ιδανική επιλογή. Η σκορδαλιά είναι άκρως ελληνική για αυτό και τυπικά συνοδεύεται μαζί με το ψάρι.

Μπορείς να το ετοιμάσεις με διάφορες παραλλαγές, από σκορδαλιά με ψωμί και ξηρούς καρπούς ή σκορδαλιά με πατάτα μέχρι κομμάτια μπακαλιάρου ή ψαροκροκέτες. Δείτε εδώ μερικές ακόμη συναγές: Κροκέτες μπακαλιάρου με ελαφριά σκορδαλιά και Μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Συνταγή για μπαλκαλιάρο σκορδαλιά

Ο σεφ της εκπομπής «Πάμε Δανάη!», Απόστολος Ρουβάς, μας φτιάχνει το πιάτο των ημερών, δηλαδή μπακαλιάρο με σκορδαλιά, εύκολα και γρήγορα, ώστε να το απολαύσουμε όλοι την 25η Μαρτίου, τιμώντας τη παράδοση!

Για το κουρκούτι θα χρειαστείτε:

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
300 ml μπύρα
1 αυγό
Αλάτι
Ζάχαρη

Για τον μπακαλιάρο θα χρειαστείτε:

750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο κατεψυγμένο ή φρέσκο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
70 γρ. αλεύρι για το αλεύρωμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τέλος, για τη σκορδαλιά θα χρειαστείτε:

500 γρ. πατάτες βρασμένες
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του Απόστολου Ρουβά, και καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ