«Ζω Τη Ζωή»: Μελίνα Ασλανίδου και Γιώργος Θεοφάνους σε ένα τραγούδι για την ευαισθητοποίηση για τον διαβήτη

ceb6cf89 cf84ceb7 ceb6cf89ceae cebcceb5cebbceafcebdceb1 ceb1cf83cebbceb1cebdceafceb4cebfcf85 cebaceb1ceb9 ceb3ceb9cf8ecf81ceb3

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Θεοφάνους θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε μία σπουδαία προσπάθεια.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) τιμά τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης μέσα από μία ξεχωριστή καμπάνια με τίτλο «Ζω Τη Ζωή Μ’ Ένα Τραγούδι», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την Panik Records και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.).

Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προχωρά σε μία σειρά δράσεων, με στόχους την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και τη βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1.

Βάζοντας το δικό της λιθαράκι σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια, η Panik Records θα κυκλοφορήσει το τραγούδι «Ζω Τη Ζωή», που υπογράφει ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, γνωστός για την προσφορά του προς τα παιδιά και ερμηνεύει η εκπληκτική Μελίνα Ασλανίδου.

Τους στίχους έγραψε ο στιχουργός μεγάλων επιτυχιών Θάνος Παπανικολάου.

d3c65c96 d1a8 79d4 61ee 9625fb5e796d

Το «Ζω Τη Ζωή», που δημιουργήθηκε για την Π.Ε.Α.Ν.Δ. και τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1, θα κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου μαζί με music video και θα περιλαμβάνεται στην επερχόμενη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Ασλανίδου.

Στόχος όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, είναι το τραγούδι να μπει στις καρδιές μικρών και μεγάλων, να μάθουν όλοι τα λόγια και να το σιγοτραγουδούν, γιατί δημιουργήθηκε για έναν πραγματικά υπέροχο σκοπό.

Η αποκάλυψη του «Ζω Τη Ζωή» θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου στις 29 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Στην εκδήλωση, η πρόεδρος της Ένωσης Σοφία Μανέα, ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ., ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Θάνος Παπανικολάου και εκπρόσωποι της δισκογραφικής εταιρείας Panik Records, θα μιλήσουν για την καμπάνια, το τραγούδι και τον τρόπο με τον οποίο τρόποι με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε και να υποστηρίξουμε το σκοπό δημιουργίας του «Ζω Τη Ζωή».

5eb544c1 8429 2443 4761 cc61bb908770

Το σύνθημα για την έναρξη της καμπάνιας δόθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη με τη φωταγώγηση του σιντριβανιού της Ομόνοιας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και μνημείων την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με το μπλε χρώμα του συμβόλου της νόσου είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, καθώς προσελκύει την προσοχή και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για τον διαβήτη.

Επίσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ., πιστή στο όραμά της να στέκεται αρωγός σε όλα τα παιδιά με διαβήτη, ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με τα παιδιατρικά ιατρεία των πολυϊατρείων του Δήμου Αθηναίων.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προσφέρθηκε να συνδράμει τα παιδιατρικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων με συνεργάτες της Παιδίατρους εξειδικευμένους στον Διαβήτη τύπου 1, προκειμένου να παραπέμπονται σε αυτούς τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αλλά και παιδιά για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να εμφανίσουν Διαβήτη τύπου 1.

Στα παιδιατρικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων θα διατίθενται, επιπλέον, ενημερωτικά έντυπα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. για τους γονείς με χρήσιμες πληροφορίες, ενώ στις οθόνες που βρίσκονται στις αίθουσες αναμονής τους θα πραγματοποιείται προβολή ενημερωτικού spot της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Επιπλέον, σύντομα θα ανακοινωθεί και η υλοποίηση διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας για το κοινό σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1.

ΠΗΓΗ