ΗΠΑ: Θα μοιραστούμε μέχρι και 60 εκατ. δόσεις εμβολίου της AstraZeneca με άλλες χώρες

ceb7cf80ceb1 ceb8ceb1 cebccebfceb9cf81ceb1cf83cf84cebfcf8dcebcceb5 cebcceadcf87cf81ceb9 cebaceb1ceb9 60 ceb5cebaceb1cf84 ceb4cf8ccf83
facebookembolio

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να μοιράζονται μέχρι και 60 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό με άλλες χώρες, αρχίζοντας από τις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.  

Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, είπε ότι οι ΗΠΑ θα παρέχουν τις δόσεις σε άλλες χώρες καθώς αυτές γίνονται διαθέσιμες.

Όπως είπε, 10 εκατομμύρια δόσεις θα μπορούσαν να λάβουν έγκριση για εξαγωγή «τις προσεχείς εβδομάδες». Περίπου 50 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις παράγονται ήδη και θα μπορούσαν να διατεθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μηδέν διαθέσιμες δόσεις της AstraZeneca» είπε η Ψάκι, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές αρχές και πάλι πρέπει να εξετάσουν την ποιότητα αυτών που έχουν ήδη παραχθεί.

Η Ψάκι έχει πει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφασίζει ακόμα ποια θα είναι η διαδικασία για να διαπιστωθεί πού και πώς θα μοριαστεί το εμβόλιο.

«Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ένα εύρος επιλογών από τις χώρες- εταίρους και, φυσικά, μεγάλο μέρος εξ αυτών θα είναι μέσω απευθείας σχέσεων» είπε σχετικά.

Σημειώνεται πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από την αρμόδια αμερικανική αρχή, FDA.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Λεονταρισμοί» Ερντογάν για γενοκτονία Αρμενίων: «Λάθος» των ΗΠΑ, να ανακαλέσουν την αναγνώριση

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *