Ηχηρό ντεμπούτο για την ΕΔΕΜ, στις πρώτες εξήντα ημέρες λειτουργίας της

ceb7cf87ceb7cf81cf8c cebdcf84ceb5cebccf80cebfcf8dcf84cebf ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd ceb5ceb4ceb5cebc cf83cf84ceb9cf82 cf80cf81cf8ecf84

Η ΕΔΕΜ ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή στα πνευματικά δικαιώματα και τη συλλογική διαχείριση, με δημιουργικότητα, ταχύτητα και συνέπεια.

Ρεπερτόριο

Ολοένα και περισσότεροι δημιουργοί, δικαιούχοι και εκδότες, εμπιστεύονται το έργο τους στην «Ένωση Δικαιούχων ΕΔΕΜ». Ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της, έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού μουσικού ρεπερτορίου, αλλά και ξένων μουσικών έργων, μέσω πολυεθνικών και ανεξάρτητων Ελλήνων εκδοτών μουσικής. Μέχρι στιγμής στη βάση δεδομένων της ΕΔΕΜ, βρίσκονται περίπου 2.000.000 έργα, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς.

Διανομή Δικαιωμάτων

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δεδομένων της ΕΥΕΔ, προγραμματίζεται από την ΕΔΕΜ έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η πληρωμή στους δικαιούχους της τελευταίας διανομής που είχε κάνει η ΕΥΕΔ.

Η πρώτη διανομή δικαιωμάτων της ΕΔΕΜ θα γίνει τον Ιανουάριο του 2021. DSC 1222 1

Σύστημα Τεκμηρίωσης

Η διαδικασία της τεκμηρίωσης, σημαντική για την αδειοδότηση μουσικών χρήσεων και την εξασφάλιση της δίκαιης και ορθής διανομής δικαιωμάτων, διεκπεραιώνεται με τη βοήθεια νέων και προηγμένων τεχνολογικά εργαλείων που εξασφάλισε η ΕΔΕΜ και τα οποία είναι πλήρως συμβατά με τα διεθνή πρότυπα.

Δημόσια Εκτέλεση

Το έμπειρο και ειδικά καταρτισμένο δίκτυο του προσωπικού και των τοπικών συνεργατών της ΕΔΕΜ, με σεβασμό στις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, έχει ξεκινήσει την ενημέρωση και τη διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων και φορέων για τη χρήση των έργων του εκπροσωπούμενου ελληνικού και ξένου μουσικού ρεπερτορίου.

Αδειοδότηση τηλεοπτικής μετάδοσης μουσικών έργων

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών για τη σύναψη συμβάσεων χορήγησης άδειας τηλεοπτικής μετάδοσης μουσικών έργων.

Γραφεία Σε λίγες μέρες, η ΕΔΕΜ εγκαινιάζει τα γραφεία τριών ορόφων, που θα αποτελούν τη νέα της έδρα επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 7, σε κτίριο απέναντι από το θέατρο Ιλίσια και δίπλα στο μετρό, στη στάση Μέγαρο Μουσικής.

Οι δικαιούχοι, δημιουργοί και εκδότες, που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ΕΔΕΜ, μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα μελών.

T: +302103644260 E: members@edemrights.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *