Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις 50 καλύτερες του κόσμου για απομακρυσμένη εργασία

ceb7 ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7 ceb1cebdceaccebcceb5cf83ceb1 cf83cf84ceb9cf82 50 cebaceb1cebbcf8dcf84ceb5cf81ceb5cf82
shutterstock 1489636100

Με την πανδημία που έπληξε τον πλανήτη να έχει φέρει πολλές αλλαγές στον εργασιακό τομέα και την τηλεργασία να προτείνεται και να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κόσμος των «ψηφιακών νομάδων» αυξάνεται καθημερινά.

Όπως αναφέρει και η ταξιδιωτική εταιρεία Big 7 Travel σε πρόσφατο δημοσίευμά της, με όλο και περισσότερη λαχτάρα για ένα ανεξάρτητο εργασιακό περιβάλλον σε συνδυασμό με την ελευθερία που προσφέρει το ταξίδι, η απομακρυσμένη εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο, αποτελώντας το μέλλον στον εργασιακό τομέα. Γι’ αυτό και δημιούργησε μία λίστα με τους 50 κορυφαίους προορισμούς ανά τον κόσμο για τους «ψηφιακούς νομάδες».

Η επιλογή των προορισμών έγινε βάσει διάφορων παραμέτρων και αντλώντας στοιχεία από τη Nomad List, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παγκοσμίως αξιολόγησης διάφορων πόλεων ανά τον πλανήτη από τους ίδιους τους «ψηφιακούς νομάδες».

Στη συγκεκριμένη λίστα, λοιπόν, φιγουράρει και μία ελληνική πόλη, η οποία κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 16η θέση και δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη.

«Ποιος δεν ονειρεύεται να ζήσει σε μια αρχαία, γραφική πόλη στην καρδιά της Μεσογείου, με φιλικούς κατοίκους, νόστιμο φαγητό και εκπληκτικά τοπία;», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα συνεχίζοντας πως «στη Θεσσαλονίκη θα έχετε όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Εδώ θα βρείτε αξιόπιστες ταχύτητες ίντερνετ 15 Mbps, υψηλό επίπεδο ασφάλειας και χαμηλό κόστος ζωής».

Όσον αφορά στο χώρο του γραφείου εργασίας το άρθρο τονίζει ότι «η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά γοητευτικά καφέ καθώς και χώρους ιδανικούς για εργασία».

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: