Η θρυλική Apogee επανέρχεται στη νέα εποχή επιστρέφοντας στις ρίζες του καλού gaming

ceb7 ceb8cf81cf85cebbceb9cebaceae apogee ceb5cf80ceb1cebdceadcf81cf87ceb5cf84ceb1ceb9 cf83cf84ceb7 cebdceadceb1 ceb5cf80cebfcf87ceae ceb5
apogee

Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε να λέτε πως ξέρετε την ιστορία του gaming αν η λέξη Apogee δεν σας λέει τίποτα. Η εταιρεία που αποτελεί πλέον θρύλο στον χώρο, ιδρύθηκε το μακρινό 1987, όταν κάποιοι από εμάς πηγαίναμε δημοτικό σχολείο! Από τότε πέρασε από 40 κύματα, μεταλλασσόμενη σε 3D Realms το 1994.

[embedded content]

Όπως και αν λεγόταν όμως, μας έδωσε διαμάντια που άντεξαν στον χρόνο, και… μας έφαγαν όλο τον ελεύθερο χρόνο! Τι να πρωτοθυμηθούμε, από το προσωπικό αγαπημένο μου Commander Keen, μέχρι τον «παππού» των first person shooters, το Wolfenstein, και φυσικά τον χαρακτήρα που έφερε το cult στα videogames, τον Duke Nukem. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη λίστα, γιατί θα βαρεθείτε να κάνετε scroll.

[embedded content]

Το θέμα είναι ότι η εταιρεία προχώρησε σε ανανέωση του brand Apogee Entertainment, ανακοινώνοντας παράλληλα την (επι)στροφή της στα indie games. Μάλιστα την ανακοίνωση έκανε ο φοβερός John Saint John, που δάνεισε τη φωνή του στον Duke Nukem. Η νέα συλλογή των παιχνιδιών που μπορούμε να αναμένουμε από την Apogee του 21ου αιώνα, περιλαμβάνουν κλασσικού τύπου side scrollers και top down, αλλά και πιο μοντέρνα 3D shooters, όπως επίσης κάποια remasters.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *