Η Κίνα σχεδιάζει 50 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέσα στον επόμενο μήνα

ceb7 cebaceafcebdceb1 cf83cf87ceb5ceb4ceb9ceacceb6ceb5ceb9 50 ceb5cebaceb1cf84cebfcebccebccf8dcf81ceb9ceb1 ceb5cebcceb2cebfcebbceb9ceb1

Πενήντα εκατομμύρια πολίτες της ομάδας υψηλής προτεραιότητας σχεδιάζει να εμβολιάσει η Κίνα κατά του νέου κορονοϊού πριν από την έναρξη των γιορτών στις αρχές του νέου χρόνου.

Το Πεκίνο σκοπεύει να διανείμει 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των κινεζικών Sinopharm και Sinovac Biotech Ltd.

Έγκριση για επείγουσα χρήση έχουν πάρει δύο εμβόλια της Sinopharm, ένα της Sinovac και ακόμα ένα της CanSino Biologics Inc, που προορίζεται όμως για στρατιωτική χρήση, σύμφωνα με το Reuters.

Στόχος είναι να έχουν χορηγηθεί οι πρώτες 50 εκατομμύρια δόσεις έως τις 15 Ιανουαρίου και οι δεύτερες έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Ο μαζικός εμβολιασμός στις ομάδες προτεραιότητας εκτιμάται πως θα μειώσει τους κινδύνους διασποράς της covid-19 στη διάρκεια των γιορτών για το κινεζικό νέο έτος, που κρατούν μία εβδομάδα.

Στην ομάδα υψηλής προτεραιότητας ανήκουν οι υγειονομικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι τελωνειακοί, οι εκφορτωτές και όσοι εργάζονται σε μεταφορές και logistics.

Η επαρχία Σετσουάν σχεδιάζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό και των ηλικιωμένων και των πολιτών με χρόνια νοσήματα στις αρχές του επόμενου μήνα.

AP 20341329334513

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *