Η «καταραμένη» γέφυρα-τάφος τριών εργαζομένων στο λιμάνι του Σίδνεϊ

ceb7 cebaceb1cf84ceb1cf81ceb1cebcceadcebdceb7 ceb3ceadcf86cf85cf81ceb1 cf84ceaccf86cebfcf82 cf84cf81ceb9cf8ecebd ceb5cf81ceb3
shutterstock706112860

Επισήμως, 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή της περίφημης Harbour Bridge στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, της μεγαλύτερης ατσάλινης γέφυρας στον κόσμο.

Η κατασκευή του εμβληματικού ορόσημου ενός από τα καλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου ολοκληρώθηκε το 1928 και άνοιξε για το κοινό το 1932. Γνωστή και ως Coathanger, η φήμη της συνοδεύεται από μια τραγική ιστορία που κάνει τους πάντες να ανατριχιάζουν στο άκουσμά της.

Σύμφωνα με τον θρύλο, λοιπόν, στον αριθμό των 16 νεκρών θα πρέπει να προστεθούν ακόμη τρεις άνδρες, οι οποίοι, έχασαν την ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο.

Οι ιστορίες που διαδίδονται μέχρι σήμερα υποστηρίζουν ότι οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της κατασκευής της γέφυρας, αφού έπεσαν στους πυλώνες της, και στην ουσία «χτίστηκαν» μέσα σε αυτούς.

Δεδομένου ότι ήταν μετανάστες εργαζόμενοι και επειδή η εργατική νομοθεσία εκείνη την περίοδο δεν ήταν ιδιαιτέρως αυστηρή, η εξαφάνισή τους δεν παρατηρήθηκε για εβδομάδες ολόκληρες. Προφανώς, η ανάκτηση των σορών των άτυχων εργατών όταν θα έγινε αντιληπτό το συμβάν θα κρίθηκε πολύ δύσκολη και έτσι τάφηκαν στα θεμέλια της γέφυρας για πάντα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *