Η Μαρία Φαραντούρη μάγεψε κοινό και Twitter: Οι Beatles, ο Νερούδα και η πολιομυελίτιδα

ceb7 cebcceb1cf81ceafceb1 cf86ceb1cf81ceb1cebdcf84cebfcf8dcf81ceb7 cebcceacceb3ceb5cf88ceb5 cebacebfceb9cebdcf8c cebaceb1ceb9 twitter
farantouri23

Μάγεψε το κοινό η αγαπημένη Μαρία Φαραντούρη, η οποία βρέθηκε καλεσμένη μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στην εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου στην ΕΡΤ1. Η Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε μοναδικά κομμάτια και θυμήθηκε ιστορίες από την πολυετή πορεία της.

Μεταξύ άλλων η Μαρία Φαραντούρη μέσα από την εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου στην ΕΡΤ1 αναφέρθηκε στα τραγούδια και στα ποιήματα που είχε την τιμή να τραγουδήσει, αλλά και στη συνάντησή της στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με τους Beatles: «Το 1969 βρέθηκα με την Yoko Ono, τον John Lennon και τον Paul McCartney στο Λονδίνο, ήταν λίγο πριν διαλυθεί το γκρουπ. Θυμάμαι ότι με ρωτούσαν με πολύ ενδιαφέρον για την κατάσταση τότε στην Ελλάδα (δικτατορία), για τα βιβλία του Καζαντζάκη και για άλλα θέματα που αφορούσαν τον ελληνικό πολιτισμό.

Αυτοί οι μύθοι ήταν στην καθημερινότητά τους πολύ απλοί, αλλά συνάμα είχαν και πνευματικότητα. Εννοείται ότι εγώ τους τραγούδησα το “Κράτησα τη ζωή μου” και το “Αν θυμηθείς το όνειρό μου” και αυτοί έπαιζαν κάποια ακόρντα».

Η Μαρία Φαραντούρη μίλησε για την επίσκεψή της στο σπίτι του Φεντερικό Γκαρθία Λόρκα, ενώ αποκάλυψε πως στις πρόβες του Canto General του Μίκη Θεοδωράκη, βρισκόταν και ο μεγάλος ποιητής Πάμπλο Νερούδα.

«Είμαι ερωτευμένη με όλα μου τα τραγούδια, αλλά ασφαλώς δεν μπορώ να ξεφύγω από τα πρώτα μου και ιδιαίτερα από το “Ματωμένο φεγγάρι” που μου έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ήμουν 17 χρονών» σημείωσε.

 

Η ίδια μίλησε και για την περιπέτεια της υγείας της λέγοντας πως όταν ήταν μικρή πέρασε πολιομυελίτιδα γιατί όπως είπε «οι γονείς μου τότε δεν μου έκαναν το εμβόλιο».

Η ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη αποθεώθηκε από τους χρήστες του Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ