Η μεγάλη απάτη με τον «τουρισμό γεννήσεων»: Οι 117 Τουρκάλες και οι γεννήσεις στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν την υπηκοότητα

ceb7 cebcceb5ceb3ceaccebbceb7 ceb1cf80ceaccf84ceb7 cebcceb5 cf84cebfcebd cf84cebfcf85cf81ceb9cf83cebccf8c ceb3ceb5cebdcebdceaecf83
hjgfhgf

Στους έξι έφτασαν οι άνθρωποι στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη κατά του αμερικανικού Δημοσίου, μια απάτη της τάξης των 2,1 εκατ. δολαρίων.

Ένοχος είναι ο λεγόμενος «τουρισμός γεννήσεων», που έφερε 117 εγκυμονούσες Τουρκάλες να πληρώσουν 10.000 δολάρια η καθεμιά για να γεννήσουν στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι την αμερικανική υπηκοότητα για τα παιδιά τους.

Έξι άνθρωποι συνδέονται με την κομπίνα και την Τετάρτη κατηγορήθηκαν επισήμως από τις ομοσπονδιακές αρχές της Αμερικής. Πρόκειται για 4 Τούρκους και 2 Αμερικανούς.

Dozens of pregnant women had to pay up to $10,000 to give birth.

Δημοσιεύτηκε από Daily Mail στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Για ιατρική απάτη κατηγορούνται ουσιαστικά, καθώς μέρος της απάτης περιλάμβανε τις ψευδείς καταθέσεις των γυναικών πως ήταν άπορες, αναγκάζοντας έτσι το αμερικανικό Δημόσιο να ζημιωθεί με 2,1 εκατ. δολάρια σε κοινωνικά επιδόματα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Οι 117 γυναίκες γέννησαν τελικά 119 παιδιά με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Seth DuCharme. Παρά το γεγονός ότι δήλωσαν άπορες, όλες ανήκαν στη μεσαία ή ακόμα και την ανώτερη τάξη, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως οι κατηγορούμενοι έβαλαν στο χέρι κάπου 750.000 δολάρια από τις Τουρκάλες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, κάποιες από τις γυναίκες δούλευαν ως αεροσυνοδοί σε τουρκικές αερογραμμές.

Όσο για την κομπίνα, φαίνεται πως έτρεχε ήδη από τον Ιανουάριο του 2017. Οι Τουρκάλες πετούσαν από την πατρίδα τους ως το Λονγκ Άιλαντ, γεννούσαν εκεί και επέστρεφαν στην Τουρκία. Ήθελαν απλώς το παιδί να γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος.

Το κύκλωμα είχε 7 δικά του σπίτια και ξαλάφρωνε το Δημόσιο σε βοηθήματα για τον τοκετό.

Η σπείρα δήλωνε μόνιμη διεύθυνση των γυναικών ένα από τα σπίτια στο Λονγκ Άιλαντ, ώστε να δικαιούνται τα κοινωνικά επιδόματα.

Το κύκλωμα είχε φτιάξει ακόμα και ιστοσελίδα, όπου μιλούσε για 800 παιδιά που έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο στις ΗΠΑ…

[embedded content]

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *